Blik zyskaj nawet do 60 zł

Ida Kulawik

Ida Kulawik jest młodą autorką lub współautorką wielu książek kulinarnych. Prowadzi również bloga kulinarnego Veganbanda.pl, na którym publikuje przepisy na dania kuchni roślinnej. Są one oparte na zbożach, kaszach, owocach i warzywach. Jak podkreśla Ida Kulawik, jej przepisy są przeznaczone dla osób w każdym wieku, także dla najmłodszych członków rodziny. Prywatnie Ida Kulawik jest żoną i mamą dwójki dzieci.  

Ida Kulawik – mistrzyni kuchni wegańskiej 

Jedną z pierwszych książek Idy Kowalik ma tytuł „Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału” (Wydawnictwo Galaktyka), z 2017 roku. Ida Kulawik zdradza w niej swoje sprawdzone przepisy na przygotowanie słodyczy, takich jak „daktylowa nutella” czy „blondie z cierciorki”. Autorka kładzie nacisk w swoich przepisach na naturalne składniki, które nie mają negatywnego wpływu na zdrowie. Następna publikacja Idy Kowalik nosi tytuł „Vagabanda roślinne przepisy dla małych i dużych”, (Wydawnictwo Dwie Siostry), z 2018 roku. To publikacja wypełniona genialnymi pomysłami na roślinne dania. W 2020 roku Kulawik napisała kolejną swoją książkę, zatytułowaną „Roślinna kuchnia Polska” (Wydawnictwo Dwie Siostry). To pozycja, która przedstawia przepisy na tradycyjne dania w nowoczesnej, wegetariańskiej odsłonie. Warta uwagi jest także publikacja Idy Kulawik, pod tytułem „Szybko, prosto, wegańsko. 5 składników. 15minut” (Wydawnictwo Studio Koloru) z 2021 roku, dedykowana osobom, które na co dzień nie mają czasu na przyrządzanie czasochłonnych posiłków. Autorka dzieli się z czytelnikami prostymi przepisami na śniadania, zupy, obiady czy sałatki kuchni wegańskiej, do których przygotowania wystarczy jedynie 5 składników. Ida Kulawik wraz z Emilią Konkol-Pastuszak wydała również książkę pt. „Smakowitości. Domowa, sezonowa kuchnia wegańska” (Wydawnictwo Purana), w 2023 roku. Zostały w niej zawarte przepisy kulinarne na tradycyjne polskie potrawy, przygotowane w wersji wegańskiej. Autorka skupia się na pokazaniu czytelnikowi, że gotowanie klasycznych dań kuchni polskiej jest możliwe z wykorzystaniem wegańskich składników. Publikacja zawiera piękne zdjęcia kulinarne, wykonane przez Emilię Konkol-Pastuszak.
 
Informacje o sortowaniu:

sortowanie wg Popularności:
Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.

sortowanie wg Cena - od najniższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.

sortowanie wg Cena - od najwyższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.

sortowanie wg Od najnowszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie

sortowanie wg Od najstarszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.

Bestsellery

Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Darmowa dostawa
dla zamówień od 99 zł
i pakiet zakładek z serii
ART Ladies za 1 zł
po zapisie do newslettera!