Ida Kulawik jest młodą autorką lub współautorką wielu książek kulinarnych. Prowadzi również bloga kulinarnego Veganbanda.pl, na którym publikuje przepisy na dania kuchni roślinnej. Są one oparte na zbożach, kaszach, owocach i warzywach. Jak podkreśla Ida Kulawik, jej przepisy są przeznaczone dla osób w każdym wieku, także dla najmłodszych członków rodziny. Prywatnie Ida Kulawik jest żoną i mamą dwójki dzieci.
Ida Kulawik – mistrzyni kuchni wegańskiej
Jedną z pierwszych książek Idy Kowalik ma tytuł „Słodka kuchnia roślinna. Zdrowe desery, ciasta i słodycze bez nabiału” (Wydawnictwo Galaktyka), z 2017 roku. Ida Kulawik zdradza w niej swoje sprawdzone przepisy na przygotowanie słodyczy, takich jak „daktylowa nutella” czy „blondie z cierciorki”. Autorka kładzie nacisk w swoich przepisach na naturalne składniki, które nie mają negatywnego wpływu na zdrowie. Następna publikacja Idy Kowalik nosi tytuł „Vagabanda roślinne przepisy dla małych i dużych”, (Wydawnictwo Dwie Siostry), z 2018 roku. To publikacja wypełniona genialnymi pomysłami na roślinne dania. W 2020 roku Kulawik napisała kolejną swoją książkę, zatytułowaną „Roślinna kuchnia Polska” (Wydawnictwo Dwie Siostry). To pozycja, która przedstawia przepisy na tradycyjne dania w nowoczesnej, wegetariańskiej odsłonie. Warta uwagi jest także publikacja Idy Kulawik, pod tytułem „Szybko, prosto, wegańsko. 5 składników. 15minut” (Wydawnictwo Studio Koloru) z 2021 roku, dedykowana osobom, które na co dzień nie mają czasu na przyrządzanie czasochłonnych posiłków. Autorka dzieli się z czytelnikami prostymi przepisami na śniadania, zupy, obiady czy sałatki kuchni wegańskiej, do których przygotowania wystarczy jedynie 5 składników. Ida Kulawik wraz z Emilią Konkol-Pastuszak wydała również książkę pt. „Smakowitości. Domowa, sezonowa kuchnia wegańska” (Wydawnictwo Purana), w 2023 roku. Zostały w niej zawarte przepisy kulinarne na tradycyjne polskie potrawy, przygotowane w wersji wegańskiej. Autorka skupia się na pokazaniu czytelnikowi, że gotowanie klasycznych dań kuchni polskiej jest możliwe z wykorzystaniem wegańskich składników. Publikacja zawiera piękne zdjęcia kulinarne, wykonane przez Emilię Konkol-Pastuszak.
Informacje o sortowaniu:
sortowanie wg Popularności: Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.
sortowanie wg Cena - od najniższej: Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.
sortowanie wg Cena - od najwyższej: Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.
sortowanie wg Od najnowszych: Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie
sortowanie wg Od najstarszych: Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.