Twój domowy ser Sery pochodzące z Włoch i reszty świata - Alessandro Valli | okładka
Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-810-2037-4
EAN: 9788381020374
Tytuł oryginalny: Il tuo formaggio fatto in casa
Liczba stron: 198
Format: 16.5x23.5cm
Cena detaliczna: 49,00 zł

33,94 zł

33,94 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

49,00 zł - cena detaliczna

Zamówienie wyślemy 2024-04-29
Darmowa dostawa!
Darmowa dostawa!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

65,93 zł

67,93 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

103,99 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

129,93 zł

136,25 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

198,99 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

81,93 zł

84,93 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

123,99 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

78,73 zł

81,53 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

118,99 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

38,84 zł

38,84 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

58,90 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Opis

- Podstawowa metoda przygotowania sera
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety

Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.

W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.

W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.


OMÓWIONE TEMATY:
• Wyposażenie do produkcji sera w domu
• Podstawowe składniki sera
• Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
• Zaawansowane metody produkcji
• Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
• Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu

Inni klienci sprawdzali również

Dlaczego zebry nie mają wrzodów Psychofizjologia stresu - Sapolsky Robert M. | mała okładka
-16 %

Dlaczego zebry nie mają wrzodów Psychofizjologia stresu

Sapolsky Robert M.

8.1 / 10 (371 ocen)

83,11 zł 82,88 zł - najniższa cena 99,00 zł - cena detaliczna

27,31 zł 27,31 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna

Anne z Avonlea - Lucy Maud Montgomery | mała okładka
-40 %

Anne z Avonlea

Lucy Maud Montgomery

7.4 / 10 (13052 ocen)

32,74 zł 32,74 zł - najniższa cena 54,90 zł - cena detaliczna

30,59 zł 30,59 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

35,99 zł 35,99 zł - najniższa cena 79,99 zł - cena detaliczna

Jestem Żydówką
 - Synger Miriam | mała okładka
-32 %

Jestem Żydówką

Miriam Synger

6.8 / 10 (101 ocen)

37,39 zł 37,39 zł - najniższa cena 54,99 zł - cena detaliczna

26,99 zł 26,99 zł - najniższa cena 59,99 zł - cena detaliczna

34,67 zł 33,40 zł - najniższa cena 54,90 zł - cena detaliczna

Inne książki z tej kategorii

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

Moja kuchnia polska - Mateusz Gessler | mała okładka
-43 %

Moja kuchnia polska

Mateusz Gessler

6.0 / 10 (1 ocena)

22,79 zł 22,95 zł - najniższa cena 39,99 zł - cena detaliczna

Moja kuchnia polska - Mateusz Gessler | mała okładka
-43 %

Moja kuchnia polska

Mateusz Gessler

56,43 zł 56,43 zł - najniższa cena 99,00 zł - cena detaliczna

Wielkanoc Kuchnia świąteczna - Jolanta Muras | mała okładka
-31 %

Wielkanoc Kuchnia świąteczna

Jolanta Muras

15,80 zł 15,80 zł - najniższa cena 22,90 zł - cena detaliczna

27,23 zł 27,23 zł - najniższa cena 37,00 zł - cena detaliczna

33,99 zł 33,99 zł - najniższa cena 59,90 zł - cena detaliczna

Polska kuchnia regionalna -  | mała okładka
-43 %

Polska kuchnia regionalna

7.0 / 10 (1 ocena)

14,24 zł 14,24 zł - najniższa cena 24,99 zł - cena detaliczna

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.

Komentarze nie są potwierdzone zakupem