DARMOWA DOSTAWA OD 99 ZŁ Wikonka SZCZEGÓŁY>>
Menu

173 specjały siostry Anastazji Anastazja Pustelnik Książka

173 specjały siostry Anastazji
22,43 zł
29,90 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: WAM
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Wydanie: drugie
Liczba stron: 208
Format: 145x205mm
Rok wydania: 2015
Zobacz więcej
Gotowanie i pieczenie z siostrą Anastazją to prawdziwa przyjemność. Przekonaj się o tym i sięgnij po sprawdzone, tradycyjne receptury. Z tej książki dowiesz się, jak przyrządzić przepyszne pierogi, gołąbki, mięsa, zupy, sałatki i wiele, wiele innych potraw. A wielbiciele słodkości znajdą przepisy na wyborne ciastka i ciasteczka. Wszystkie potrawy smakują wyśmienicie. Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. Nazywana przez tygodnik Gość Niedzielny „Pierwszą Kucharką Rzeczpospolitej" podbiła serca Polaków. Jej kulinarne bestsellery sprzedały się dotąd w łącznym nakładzie ponad 1500 000 egzemplarzy. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Szczegółowe informacje na temat książki 173 specjały siostry Anastazji

Wydawnictwo: WAM
EAN: 9788327710932
Autor: Anastazja Pustelnik
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Wydanie: drugie
Liczba stron: 208
Format: 145x205mm
Rok wydania: 2015
Data premiery: 2016-09-02
Podmiot odpowiedzialny: Wydawnictwo WAM
Kopernika 26
31-501 Kraków
PL
e-mail: [email protected]

Zainspiruj się podobnymi wyborami

Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Bestseller

Podobne do 173 specjały siostry Anastazji

Inne książki Anastazja Pustelnik

Inne książki z kategorii Książki kucharskie

Zapowiedź
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Oceny i recenzje książki 173 specjały siostry Anastazji

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

17/08/2023
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Specjały Siostry Anastazji cieszą się uznaniem od wielu lat wśród czytelników.Czytelnicy cenią sobie przepisy za to, że są one sprawdzone, proste do wykonania i bogate w smaku.W słowie wstępnym ks. Stanisław Groń SJ uważa, że Siostra Anastazja posiada dar kulinarny i każde dzieło kulinarne wykonuje z pasją. Jak również wspomina we wstępie o zupach: grzybowej, cebulowej, ciasta zwykłe i drożdżowe, kruchym placku z owocami, makowcu lub babie wielkanocnej. Zachęca czytelników na łamach wydanej przez Wydawnictwo WAM, aby każdy z nich wykonał przepis tutaj zawarty.Siostra Anastazja udziela rad czytelnikom dotyczące specjałów.Zamieszczone w książce pt. ''173 Specjały Siostry Anastazji'' są następującej treści:Ananasy z cukinii, Babeczki kruche, Befsztyk po angielsku, Bigos z kapusty kiszonej, Bigos z kapusty kiszonej z grzybami, Biszkopt z agrestem, z budyniem, Ciastka pierniczki, Ciasto orzechowe, Ciasto piernikowo-jabłkowe, Ciasto toffi, Ciasto trzepane, Ciasto z truskawkami, Delicja, Gołąbki z ryżem i grzybami, Gołąbki z ryżem i mięsem, Gołąbki z suchym mięsem, Grzyby marynowane, Grzyby mrożone, Gulasz, Gulasz po węgiersku, Jabłecznik z kisielem, Jabłka w cieście biszkoptowym, Knedle ze śliwkami I, II Kokosanki, Kocie oczka, Kotlety schabowe gotowane, Kotlety schabowe z ananasem i żółtym serem, Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami, Kotlety schabowe z szynką i żółtym serem, Kotlety z ziemniaków, Krajanka orzechowa, Kremówka orzechowa, Kruche ciastka I, II, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek kokosowo- orzechowy, Placek orzechowy, Placek serowy, Placek z ptasim mleczkiem, Placki ziemniaczane, Plewy, Przecier pomidorowy, Przystawka z jajek, Pyszna legumina (starowiejska),Racuchy drożdżowe, Racuchy z jabłkami, Racuchy z kwaśnego mleka, Sałatka z brokułami, z buraczków I, II, III, IV, z kurczakiem, z marchewki, z oliwkami, z pieczarek I, II, III, z pieczonym schabem, z żółtym serem z selera I, II, z szynką i grejpfrutem.Podane przez Siostrę Anastazję przepis to uczta dla każdego, kto lubi dobrą i smaczną polską kuchnię w tym specjały.Specjałem, którym warto się zapoznać to wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, ciasta.Wykonywałam wiele z nich, oczywiście korzystając z rad zamieszczonych po słowie wstępu Siostry Anastazji przy ich przyrządzaniu.Sprawdzone przepisy ciast, sałatek i surówek są łatwe do wykonania.Świat kulinarny przedstawiony w tej książce jest wart poznania. Twarda oprawa. Zdjęcia specjałów są umiejscowione na każdej ze stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM.Polecam zapoznać się z tą książką.

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Specjały Siostry Anastazji cieszą się uznaniem od wielu lat wśród czytelników.Czytelnicy cenią sobie przepisy za to, że są one sprawdzone, proste do wykonania i bogate w smaku.W słowie wstępnym ks. Stanisław Groń SJ uważa, że Siostra Anastazja posiada dar kulinarny i każde dzieło kulinarne wykonuje z pasją. Jak również wspomina we wstępie o zupach: grzybowej, cebulowej, ciasta zwykłe i drożdżowe, kruchym placku z owocami, makowcu lub babie wielkanocnej. Zachęca czytelników na łamach wydanej przez Wydawnictwo WAM, aby każdy z nich wykonał przepis tutaj zawarty.Siostra Anastazja udziela rad czytelnikom dotyczące specjałów.Zamieszczone w książce pt. ''173 Specjały Siostry Anastazji'' są następującej treści:Ananasy z cukinii, Babeczki kruche, Befsztyk po angielsku, Bigos z kapusty kiszonej, Bigos z kapusty kiszonej z grzybami, Biszkopt z agrestem, z budyniem, Ciastka pierniczki, Ciasto orzechowe, Ciasto piernikowo-jabłkowe, Ciasto toffi, Ciasto trzepane, Ciasto z truskawkami, Delicja, Gołąbki z ryżem i grzybami, Gołąbki z ryżem i mięsem, Gołąbki z suchym mięsem, Grzyby marynowane, Grzyby mrożone, Gulasz, Gulasz po węgiersku, Jabłecznik z kisielem, Jabłka w cieście biszkoptowym, Knedle ze śliwkami I, II Kokosanki, Kocie oczka, Kotlety schabowe gotowane, Kotlety schabowe z ananasem i żółtym serem, Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami, Kotlety schabowe z szynką i żółtym serem, Kotlety z ziemniaków, Krajanka orzechowa, Kremówka orzechowa, Kruche ciastka I, II, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek kokosowo- orzechowy, Placek orzechowy, Placek serowy, Placek z ptasim mleczkiem, Placki ziemniaczane, Plewy, Przecier pomidorowy, Przystawka z jajek, Pyszna legumina (starowiejska),Racuchy drożdżowe, Racuchy z jabłkami, Racuchy z kwaśnego mleka, Sałatka z brokułami, z buraczków I, II, III, IV, z kurczakiem, z marchewki, z oliwkami, z pieczarek I, II, III, z pieczonym schabem, z żółtym serem z selera I, II, z szynką i grejpfrutem.Podane przez Siostrę Anastazję przepis to uczta dla każdego, kto lubi dobrą i smaczną polską kuchnię w tym specjały.Specjałem, którym warto się zapoznać to wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, ciasta.Wykonywałam wiele z nich, oczywiście korzystając z rad zamieszczonych po słowie wstępu Siostry Anastazji przy ich przyrządzaniu.Sprawdzone przepisy ciast, sałatek i surówek są łatwe do wykonania.Świat kulinarny przedstawiony w tej książce jest wart poznania. Twarda oprawa. Zdjęcia specjałów są umiejscowione na każdej ze stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM.Polecam zapoznać się z tą książką.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Nowości

Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość