Między wódką a zakąską - Baron Aleksander, Klesyk Łukasz | okładka
Pascal

Między wódką a zakąską Baron Aleksander, Klesyk Łukasz

Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-810-3107-3

EAN: 9788381031073

Liczba stron: 320

Format: 16.9x24.2

Cena katalogowa: 59,90 zł

59,90 zł 29,95 zł

Oszczędzasz 29,95 zł
-50 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

62,89 zł 37,73 zł

oszczędzasz: 25,16 zł
-40 %
Do koszyka
+
=

69,89 zł 44,73 zł

oszczędzasz: 25,16 zł
-35 %
Do koszyka
+
=

104,80 zł 64,68 zł

oszczędzasz: 40,12 zł
-38 %
Do koszyka
+
=

99,80 zł 58,68 zł

oszczędzasz: 41,12 zł
-41 %
Do koszyka
+
=

69,89 zł 41,73 zł

oszczędzasz: 28,16 zł
-40 %
Do koszyka

Opis

TA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, że każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, zapach, fakturę. Są wódki ascetyczne, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt gatunków polskich wódek czystych – degustują i dobierają do nich najlepsze potrawy. Testują zaskakujące połączenia, obalając przekonanie, że dobra zakąska to jedynie ogórek i śledź. Między wódką a zakąską to coś więcej niż książka kulinarna. To rzecz o historii i współczesności polskiej wódki (prawdziwa, bez ściemy!), sekretach produkcji i sztuce degustacji – pokazująca, że ten trunek, choć tak powszechny, jest w gruncie rzeczy całkiem nieznany. Aleksander Baron – szef kuchni młodego pokolenia, restaurator, współwłaściciel warszawskiej restauracji Solec 44, w której eksploruje granice kuchni polskiej, odświeża dawne przepisy i redefiniuje klasykę. Autor bestsellerowej książki Kiszonki i fermentacje. Łukasz Klesyk – dziennikarz kulinarny i alkoholowy, ekspert od alkoholi mocnych, które zawodowo degustuje i opisuje od kilkunastu lat. Członek honorowy The Scotch Malt Whisky Society. Redaktor i felietonista, pisze m.in. do magazynów „Wino” i „Whisky”. Wódka jest naszym alkoholem narodowym. Ale, gdy chcemy o niej opowiedzieć, okazuje się, że wiemy tak niewiele. Smak, nuty zapachowe, temperatura, gatunki? Baron i Klesyk spieszą na ratunek. M O N I K A B R Z Y W C Z Y, redaktor naczelna magazynu „Usta” Szukając Świętego Graala, w kieliszku i na talerzu, autorzy kilka razy ocierają się o doskonałość. Kto miałby zrobić to lepiej jak nie ci dwaj giganci smaku? G I E N O M I E N T K I E W I C Z, promotor naturalnych smaków

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.