Roślinny browar Przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunk - Pascal Baudar | okładka
Wydawnictwo Kobiece

Roślinny browar Przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunk Pascal Baudar

Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-662-3479-6
EAN: 9788366234796
Tytuł oryginalny: The Wildcrafting Brewer: Creating Unique Drinks and Boozy Concoctions from Nature’s Ingredients
Liczba stron: 320
Format: 165x235mm
Cena katalogowa: 49,90 zł
Tłumaczenie: Bartłomiej Kotarski

49,90 zł 30,29 zł

Oszczędzasz 19,61 zł
-39 %
Zamówienie wyślemy 2020-02-17
Dostawa już od 6,99 zł - sprawdź szczegóły! 
Darmowa dostawa dla zamówień od 299 zł!


Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

94,89 zł 55,03 zł

oszczędzasz: 39,86 zł
-42 %
Do koszyka
+
=

99,80 zł 57,74 zł

oszczędzasz: 42,06 zł
-42 %
Do koszyka
+
=

89,89 zł 52,24 zł

oszczędzasz: 37,65 zł
-41 %
Do koszyka
+
=

89,80 zł 54,23 zł

oszczędzasz: 35,57 zł
-39 %
Do koszyka

Opis

Słyszeliście kiedyś o szampanie z kwiatów bzu czy też fermentowane igły sosny? Brzmi egzotycznie? Nieprawdopodobnie?
Skądże znowu!
Możesz być wytwórcą i degustatorem swoich ulubionych trunków, a także poznawać nowe smaki. Wszystko to możliwe wykorzystując cenne rady Pascala Baudara.

„Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”.
– Sandor Ellix Katz, autor książek "Dzika fermentacja" i "Sztuka fermentacji"

Profil autora na portalu Instagram

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Roślinnie znaczy zdrowiej

2019-04-25

Szampan z bzu kusi, nie powiem że nie.

Mam całkiem sporą kolekcję książek o tej tematyce, jednak przepisy opierają się głównie na tradycyjnych recepturach.

Jednak idąc z duchem czasu chciałabym wypróbować może coś bezalkoholowego, gdyż do tej pory nie próbowałam wytwarzać we własnym zakresie. 

 

Browar

2019-04-25
Z żoną bardzo często zdarza nam się robić  z naszych owoców czy to nalewki czy wina. Jestem bardzo ciekawy czy ta książka czymś mnie zaskoczy!

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.