Kiszonki i fermentacje Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron | okładka
Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-810-3657-3
EAN: 9788381036573
Liczba stron: 288
Format: 162x210mm
Cena katalogowa: 49,90 zł

49,90 zł 28,86 zł

Oszczędzasz 21,04 zł
-42 %
Zamówienie wyślemy 2021-09-29
Książki od 3,90 zł!
Książki od 3,90 zł!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

50,49 zł 29,45 zł

oszczędzasz: 21,04 zł
-41 %
Do koszyka
+
=

53,80 zł 31,36 zł

oszczędzasz: 22,44 zł
-41 %
Do koszyka

Opis

"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.
Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata."
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego."
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK

Inni klienci sprawdzali również

Tajemna historia - Donna Tartt | mała okładka
-32 %

Tajemna historia

Donna Tartt

7.9 / 10 (4019 ocen)

54,90 zł

37,33 zł

Vernon Subutex. Tom 2 - Virginie Despentes | mała okładka
-32 %

Vernon Subutex. Tom 2

Virginie Despentes

6.6 / 10 (302 ocen)

39,90 zł

26,99 zł

Wołanie do Yeti - Wisława Szymborska | mała okładka
-32 %

Wołanie do Yeti

Wisława Szymborska

8.0 / 10 (121 ocen)

29,90 zł

20,33 zł

Milion odsłon Tash - Kathryn Ormsbee | mała okładka
-32 %

Milion odsłon Tash

Kathryn Ormsbee

6.4 / 10 (500 ocen)

39,90 zł

26,99 zł

33 razy, mój kochany - Nicolas Barreau | mała okładka
-32 %

33 razy, mój kochany

Nicolas Barreau

6.8 / 10 (183 ocen)

34,90 zł

23,73 zł

44,99 zł

30,59 zł

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.