To kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili.
Odbiorcy
- wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi
- ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki
- osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące produkcji alkoholi
- każdy z wymienionych etapów destylacji czy aromatyzacji opatrzony jest obszerną notką
- możemy poznać historię i prawo związane z alkoholami
- to olbrzymi wybór receptur na nalewki
- dodatkowo zamieszczono przepisy na różnego rodzaju dania obiadowe i desery z alkoholem
Jedność
Nalewki Sekrety piwniczki brata Augustyna. Księga dawnych przepisów
Oprawa twarda |
ISBN: 978-83-797-1580-0 |
EAN: 9788379715800 |
Liczba stron: 158 |
Format: 140x210mm |
Cena detaliczna: 25,00 zł |
25,00 zł
Produkt niedostępny
25,00 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem