Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej - Giovanni Ballarini | okładka
Jedność

Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej Giovanni Ballarini

Oprawa twarda
ISBN: 978-83-814-4070-7
EAN: 9788381440707
Liczba stron: 768
Wydawnictwo: Jedność
Cena katalogowa: 69,00 zł

69,00 zł 42,24 zł

Oszczędzasz 26,76 zł
-39 %
Zamówienie wyślemy 2020-09-23

 Witaj szkoło!

 

 

Opis

Ta książka to absolutna włoska klasyka kulinarna!

Książka, której wydawcą jest Food Editore, zawiera 1000 najlepszych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie! Począwszy od ciekawych przekąsek, a skońszywszy na przepysznych desereach! Dodatkowo, zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To kompedium wiedzy, wzbogacone równiez o poradnik gotoqania krok po kroku.

Publikacja stanowi idealną bazę wiedzy dla wszysctkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość.

„O kuchni włoskiej powstało już wiele książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań”.
Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej

„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"
Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz

Wywiad z Autorem

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Włoskie smaki nawet we własnej kuchni

2019-08-28
Kuchnię włoska pokochałam podczas wakacji w Mediolanie. Te dania... Ach! na samo wspomnienie cieknie mi ślinka!
Uważam, że Włosi to niekwestionowani kuchenni mistrzowie. Pyszne makarony, sosy, a także mnogość różnorodnych smaków, nadawanych im przez świeże zioła i warzywa. Dzięki tej książce, cennym wskazówkom, radom, a przede wwszystkim dzięki cudownym przepisom we własnej kuchni mogę poczuć się tak, jakbym była na nowo we Włoszech i jadła te pyszności. Ksiażka odmieniła moje kuchenne życie, bez dwóch zdań! Polecam ją z czystym sercem.

1000 przepisów

2019-08-28
Dania, których przepisy są w książce zdecydowanie mnie urzekły. Sa pyszne, mimo, że nie jestem kulinarnym geniuszem. 1000 przepisów, a każdy z nich jest tak samo dobry i przepyszny!

Fantastyczna!

2019-08-28
Do ksiażki podchodziłam sceptycznie, bo jednak wiele ksiażek na temat kuchni włoskiej nie spełnia moich oczekiwań. Często sa płytkie, infantylne i powtarzają znane od dawna i utarte schematy. Ta książka, ku mojemu zaskoczeniu, jest inna! To książka, która ewidentnie zawiera garść rzetelnych i merytorycznych treści, które stanowia idealny zbiór ciekawostek i wiedzy.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.