Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej - Giovanni Ballarini | okładka
Jedność

Złota łyżka 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej Giovanni Ballarini

Oprawa twarda
ISBN: 978-83-814-4070-7
EAN: 9788381440707
Liczba stron: 768
Wydawnictwo: Jedność
Cena katalogowa: 69,00 zł

69,00 zł 41,87 zł

Oszczędzasz 27,13 zł
-39 %
Zamówienie wyślemy 2020-01-29
Dostawa już od 6,99 zł - sprawdź szczegóły! 
Darmowa dostawa dla zamówień od 299 zł!


Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

71,99 zł 44,86 zł

oszczędzasz: 27,13 zł
-37 %
Do koszyka
+
=

78,99 zł 51,86 zł

oszczędzasz: 27,13 zł
-34 %
Do koszyka
+
=

113,90 zł 71,81 zł

oszczędzasz: 42,09 zł
-36 %
Do koszyka
+
=

108,90 zł 65,81 zł

oszczędzasz: 43,09 zł
-39 %
Do koszyka

Opis

Ta książka to absolutna włoska klasyka kulinarna!

Książka, której wydawcą jest Food Editore, zawiera 1000 najlepszych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie! Począwszy od ciekawych przekąsek, a skońszywszy na przepysznych desereach! Dodatkowo, zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb. To kompedium wiedzy, wzbogacone równiez o poradnik gotoqania krok po kroku.

Publikacja stanowi idealną bazę wiedzy dla wszysctkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość.

„O kuchni włoskiej powstało już wiele książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. „Złota łyżka” to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji „krok po kroku” i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań”.
Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej

„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!"
Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz

Wywiad z Autorem

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Włoskie smaki nawet we własnej kuchni

2019-08-28
Kuchnię włoska pokochałam podczas wakacji w Mediolanie. Te dania... Ach! na samo wspomnienie cieknie mi ślinka!
Uważam, że Włosi to niekwestionowani kuchenni mistrzowie. Pyszne makarony, sosy, a także mnogość różnorodnych smaków, nadawanych im przez świeże zioła i warzywa. Dzięki tej książce, cennym wskazówkom, radom, a przede wwszystkim dzięki cudownym przepisom we własnej kuchni mogę poczuć się tak, jakbym była na nowo we Włoszech i jadła te pyszności. Ksiażka odmieniła moje kuchenne życie, bez dwóch zdań! Polecam ją z czystym sercem.

1000 przepisów

2019-08-28
Dania, których przepisy są w książce zdecydowanie mnie urzekły. Sa pyszne, mimo, że nie jestem kulinarnym geniuszem. 1000 przepisów, a każdy z nich jest tak samo dobry i przepyszny!

Fantastyczna!

2019-08-28
Do ksiażki podchodziłam sceptycznie, bo jednak wiele ksiażek na temat kuchni włoskiej nie spełnia moich oczekiwań. Często sa płytkie, infantylne i powtarzają znane od dawna i utarte schematy. Ta książka, ku mojemu zaskoczeniu, jest inna! To książka, która ewidentnie zawiera garść rzetelnych i merytorycznych treści, które stanowia idealny zbiór ciekawostek i wiedzy.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.