Konto

Paulina Nawrocka-Olejniczak

Informacje o sortowaniu:

sortowanie wg Popularności:
Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.

sortowanie wg Cena - od najniższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.

sortowanie wg Cena - od najwyższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.

sortowanie wg Od najnowszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie

sortowanie wg Od najstarszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.
Paulina Nawrocka-Olejniczak jest dziennikarką radiową, pracującą w Radiu TOK FM. To miłośniczka dobrej kuchni i gotowania. Studiuje kierunek Food Studies na Uniwersytecie SWPS w Warszawie. Swoimi przepisami dzieli się na swoim profilu na Instagramie. Paulina Nawrocka-Olejniczak uprawia turystykę kulinarną i kolekcjonuje książki kucharskie. Jest autorką popularnego podcastu o gotowaniu, o nazwie „Zabawy jedzeniem”. 

Paulina Nawrocka-Olejniczak – autorka wyjątkowej książki kulinarnej

W 2025 roku ukazała się książka Pauliny Nawrockiej-Olejniczak pt. „Kluski. Teoria i praktyka” (Wydawnictwo Marginesy). W publikacji tej zawarte zostały przepisy na rożnego rodzaju dania mączne, takie jak kluski śląskie, kopytka czy knedle. Autorka w pozycji tej odświeża stare i zapomniane przepisy na tego rodzaju dania. Paulina Nawrocka-Olejniczak przeprowadziła szczegółowe badania starych książek kucharskich, zawierających receptury tradycyjnych dań kuchni polskiej. Pozwoliło jej to na wyodrębnienie najlepszych przepisów, które są w stanie zaspokoić podniebienia, nawet najbardziej wymagających smakoszy. Publikacja została uzupełniona ciekawostkami, dotyczącymi poszczególnych dań i pięknymi ilustracjami. W książce Pauliny Nawrockiej-Olejniczak zawarte zostały również nowoczesne przepisy na kluski, takie jak kluski z kimchi czy pikantnym sosem orzechowym. Autorka przekonuje, że innowacyjne podejście do gotowania może być połączone z najlepszymi tradycjami kuchni polskiej. Dzięki temu mogą powstać wyjątkowe w smaku i niepowtarzalne wizualnie dania.
 

Bestsellery

Dołącz do Znak EKSTRA
i oszczędzaj na dostawie!

Jak dołączyć? To proste:

  1. Załóż konto w naszej księgarni
  2. Zapisz się do newslettera
  3. Korzystaj z przywilejów od razu!

Twoje korzyści:

  • Darmowa dostawa od 99 zł z GLS
  • Specjalne zniżki tylko dla klubowiczów
  • Pakiet zakładek Art Ladies za 1 zł
  • Brak opłat za uczestnictwo
Kobieta z telefonem Ikona paczki