Dieta w insulinooporności - Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika | okładka
Feeria

Dieta w insulinooporności Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-722-9715-0

EAN: 9788372297150

Tytuł oryginalny: Dieta w insulinooporności

Liczba stron: 356

Format: 165x205mm

Cena katalogowa: 39,90 zł

39,90 zł 25,05 zł

Oszczędzasz 14,85 zł
-37 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

49,89 zł 35,04 zł

oszczędzasz: 14,85 zł
-29 %
Do koszyka
+
=

84,80 zł 54,99 zł

oszczędzasz: 29,81 zł
-35 %
Do koszyka
+
=

79,80 zł 48,99 zł

oszczędzasz: 30,81 zł
-38 %
Do koszyka
+
=

49,89 zł 32,04 zł

oszczędzasz: 17,85 zł
-35 %
Do koszyka

Opis

Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską.

Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co musisz wiedzieć na temat insulinooporności.

Menu na 4 miesiące z ciekawymi, prostymi i pysznymi przepisami.

Insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny, może dotyczyć każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych oraz dzieci. Jest to jednak zjawisko, które budzi wiele wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, lecz także wśród specjalistów.

Co do jednego wszyscy są zgodni: zdrowy styl życia jest podstawą zarówno profilaktyki, jak i leczenia insulinooporności.
Ogromne znaczenie w zmianie stylu życia na zdrowszy ma TO, CO JEMY. Brzmi groźnie? Nic bardziej mylnego. Dieta dla osób z insulinoopornością wcale nie musi być restrykcyjna, nudna i pełna wyrzeczeń. Zapraszamy na ekscytującą wyprawę do kuchni smacznej, prostej i zdrowej, w którą może się wybrać cała rodzina! Stosując się do zawartych tu wskazówek dietetycznych i dotyczących codziennej aktywności fizycznej, poczujesz przypływ energii i chęci do życia. W książce oprócz przepisów na cztery miesiące czeka na Ciebie również niespodzianka: VADEMECUM dla insulinoopornych, czyli zbiór odpowiedzi na pytania, które najczęściej zadają osoby zmagające się z tą chorobą.

Polecane bestsellery

Portal autorki na portalu Facebook

Profil autorki na portalu Instagram

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Dieta w insulinooporności

2019-03-04
Co prawda nie mam problemów z insuliną, jednak miałem chęć poszerzenia swojej wiedzy, a do tego amatorsko zajmuję się gotowaniem. Szczególnie spodobały mi się sałatki, które mogę spokojnie przygotować sobie do pracy.

Polecam

2019-03-04
Klucz do wytrwania w diecie to jej różnorodność. Tu ten warunek został spełniony, więc z czystym sercem polecam.

Dieta w insulinooporności

2019-03-04

Proste przepisy, które ułatwiają komponowanie posiłków.

Niestety nie wszystkie przepisy jestem w stanie zastosować, gdyż ich część zawiera nabiał, którego nietoleruję. Jednak dla osób, dla których nie jest to problemem książka może okazać się wsparciem w zmianie nawyków żywieniowych. 

Dieta w insulinooporności

2019-03-04
Połączenie mango z fetą? Coś cudownego! Nie sądziłam, że takie odmienne smaki są w stanie tak fajnie współgrać!

Polecam

2019-03-04

Książka to połączenie wiedzy z przepisami.

Dieta w insulinoodporności to książka stworzona przez dwie kobiety, które są specjalistkami w dziedzinie, dlatego nie musimy się obawiać, że skomponowana dieta mogłaby nam zaszkodzić.

Dodatkowym plusem jest to, że przepisów jest co nie miara. Także nie ma możliwości by zaproponowane potrawy mogłyby się nam znudzić. 

Insulinoodporność to przypadłość przy której występuje obniżona wrażliwość na działanie insuliny w naszym organizmie. 

Dodatkowym plusem jest wprowadzenie przepisów z tofu, które dla wielu z nas pozostaje jeszcze w kręgu tajemnicy i czarnej magii.  A tu autorki odczarowują ten schemat i dają nam rozległe pole do popisu.

Ostatnim aspektem, o którym warto wspomnięć jest ładne wydanie książki, więc nie będzie nam zalegać na półce tylko będzie ozdobą.

Zmienia punkt widzenia

2019-03-04

Ten problem dotyka coraz częściej młodych ludzi. Wiem to z własnego doświadczenia (konieczne było by moja córka zmieniła swój sposób odżywiania). Postanowiliśmy z mężem, że przez ten pierwszy okres będziemy wspierać i także otworzymy się na nowe smaki. Obawiałam się trochę tego. Jednak jakie było moje zdziwienie, gdy okazzało się, że przepisy wcale nie są trudne w skomponowaniu, a za to jakie pyszne i różnorodne. Często popadamy w rutynę z jedzeniem. Gotujemy zazwyczaj to co już umiemy, przez co jemy ciągle to samo. Gdy otworzymy oczy może okazać się, że nam również może przydać się jakaś odmiana. 

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.