Domowe kiszonki które leczą - Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa | okładka
RM

Domowe kiszonki które leczą Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa

Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-815-1243-5
EAN: 9788381512435
Liczba stron: 208
Cena katalogowa: 39,99 zł

39,99 zł 23,81 zł

Oszczędzasz 16,18 zł
-40 %
Zamówienie wyślemy 2021-06-21

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

40,58 zł 24,30 zł

oszczędzasz: 16,28 zł
-40 %
Do koszyka

Opis

Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe – to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności – naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na… zamknięcie lata w słoiku.
W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Co więcej, dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich niezwykłe zalety zdrowotne.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.