Historia ludzkiego obżarstwa. Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie. Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
HARDE
Dzieje łakomstwa i obżarstwa Adrianna Stawska-Ostaszewska
Broszurowa ze skrzydełkami |
ISBN: 978-83-662-5232-5 |
EAN: 9788366252325 |
Liczba stron: 224 |
Format: 14.5x20.5cm |
Cena detaliczna: 39,99 zł |
22,79 zł
23,87 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
39,99 zł - cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Kup w pakiecie
Kupuj więcej i oszczędzaj
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem