Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa. Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie połączyć z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom. Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszystkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku. I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia oraz 680 przepisów na wszelakie potrawy."
Graf_ika
Kuchnia koszerna. Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania Rebekka Wolff
Oprawa twarda |
Wydanie: pierwsze |
ISBN: 978-83-824-4051-5 |
EAN: 9788382440515 |
Liczba stron: 294 |
Format: 14.0x21.0cm |
Cena detaliczna: 68,00 zł |
42,93 zł
42,93 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
68,00 zł - cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Kup w pakiecie
Kupuj więcej i oszczędzaj
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem