Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko - Piotr Bikont | okładka
Rebis

Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko Piotr Bikont

Oprawa twarda z obwolutą
Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2011-05-11

ISBN: 978-83-751-0384-7
EAN: 9788375103847
Liczba stron: 288
Wydawnictwo: Rebis
Format: 190x225mm
Cena katalogowa: 59,90 zł
Rok wydania: 2011

59,90 zł 37,82 zł

Oszczędzasz 22,08 zł
-37 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

 Witaj szkoło!

 

 

Opis

Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.

Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak „Wprost” i „Newsweek”. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.