Odkrywanie smaku - Kondrat Marek, Woźniak Adam, Wątor Paweł | okładka
Olesiejuk

Odkrywanie smaku Kondrat Marek, Woźniak Adam, Wątor Paweł

Oprawa twarda z obwolutą
ISBN: 978-83-770-8550-9
EAN: 9788377085509
Liczba stron: 192
Format: 210x270mm
Cena katalogowa: 39,90 zł

39,90 zł 31,74 zł

Oszczędzasz 8,16 zł
-20 %
Zamówienie wyślemy 2021-06-18

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

40,49 zł 32,23 zł

oszczędzasz: 8,26 zł
-20 %
Do koszyka

Opis

Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój? Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu.
Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino? Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy?

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.