Magdalena Mildner urodzona w 1975 roku, to naturopatka, fitoterapeutka i pasjonatka naturalnego stylu życia oraz ajurwedy.
Po wieloletnim okresie pracy w korporacjach, poświęciła się swojej pasji do ziół. Jest absolwentką Instytutu Medycyny Klasztornej w Katowicach. Prowadzi wykłady i warsztaty z wykorzystaniem ziół, w Beskidzie Śląskim oraz w Centrum Studiów Holistycznych przy Akademii Górnośląskiej, w Katowicach.
Magdalena Mildner pisze także artykuły o ziołach do czasopisma "Harmonia"1 i jest częstym gościem w różnych programach telewizyjnych. Autorka zachęca swoich czytelników i słuchaczy do odkrywania darów natury, które można wykorzystać do poprawy stanu zdrowia lub pielęgnacji ciała.
Magdalena Mildner i jej wyjątkowa książka o prozdrowotnych octach
W 2023 roku, nakładem Wydawnictwa Dragon, ukazała się niezwykle interesująca książka autorstwa
Magdaleny Mildner, zatytułowana „
Octy”. W pozycji tej można znaleźć przepisy na domowy wyrób różnego rodzaju octów. Ich produkcja opiera się na składnikach całkowicie naturalnych i procesie fermentacji. Dzięki temu wykazują one właściwości sprzyjające uzyskaniu dobrej kondycji zdrowotnej. Tworzone według przepisów
Magdaleny Mildner octy, mogą być używane nie tylko jako dodatek smakowy do potraw, ale również cenny produkt do pielęgnacji ciała, czy też kuracji sprzyjających łagodzeniu różnych objawów chorobowych. Autorka wskazuje w swojej książce, jakich narzędzi i składników należy użyć do wyrobu zdrowych octów, ale również doradza, jak powinny być przechowywane, by nie straciły swoich cennych właściwości antybakteryjnych, przeciwgrzybiczych czy też probiotycznych.