DARMOWA DOSTAWA OD 99 ZŁ Wikonka SZCZEGÓŁY>>
Menu

Molinaro Joanne Lee

Joanne Lee Molinaro urodziła się 24 kwietnia 1979 roku, w Nowym Jorku. To amerykańska prawniczka, pisarka oraz blogerka, znana ze swoich wegańskich książek kucharskich, że szczególnym naciskiem na kuchnię koreańską. Jej przepisy na potrawy wegańskie często okraszone są osobistymi refleksjami i wspomnieniami. Joanne Lee Molinaro przeszła na dietę roślinną w 2016 roku i jest także autorką popularnego bloga o nazwie The Korean Vegan, na którym dzieli się ze swoimi czytelnikami nie tylko przepisami, ale również swoimi osobistymi historiami. Molinario zanim skupiła się na karierze kulinarnej, praktykowała prawo w Chicago. Później przeniosła się wraz z mężem do Los Angeles.

Joanne Lee Molinaro i jej miłość do koreańskiej kuchni wegańskiej

Debiutancka książka kucharska Joanne Lee Molinaro, pod tytułem”Koreańska kuchnia wegańska. Przepisy i pomysły z kuchni mojej mamy”, wydana została w 2023 roku (Wydawnictwo Purana). Książka ta stała się szybko bestsellerem New York Timesa. W treści tej publikacji kucharskiej, pięknie splatają się historia rodziny autorki, jej osobiste eseje na temat jej tożsamości i przepisy na pyszne wegańskie wersje klasycznych koreańskich potraw. Twórczość Joanne Lee Molinario odbiła się szerokim echem wśród jej odbiorców ze względu na jej przystępny styl gotowania, emocjonalną więź z bliskimi, którą pielęgnuje poprzez opowiadanie historii oraz jej zdolność do czynienia wegańskiej kuchni koreańskiej atrakcyjną dla całego świata. Autorka została doceniona za swoją autentyczność i sposób, w jaki szanuje swoje dziedzictwo narodowe w postaci dań koreańskich.

Joanne Lee Molinaro- nagrodzona za swoje dokonania

Joanne Lee Molinaro zdobyła znaczące uznanie za swoją książkę kucharską pt. „Koreańska kuchnia wegańska. Przepisy i pomysły z kuchni mojej mamy”. Autorka otrzymała w 2022 roku Nagrodę Fundacji Jamesa Bearda za gotowanie skoncentrowane na warzywach. Ponadto jej książka kucharska została uznana za jedną z najlepszych w 2021 roku przez The New York Times i The New Yorker. VegNews uznał również tę książkę Joanne Lee Molinaro za jedną ze 100 najlepszych wegańskich książek kucharskich wszechczasów w 2024 roku.
 
Informacje o sortowaniu:

sortowanie wg Popularności:
Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.

sortowanie wg Cena - od najniższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.

sortowanie wg Cena - od najwyższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.

sortowanie wg Od najnowszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie

sortowanie wg Od najstarszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Wysyłka przed premierą!
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość