Tomasz Kosiński to polski współautor poradnika kulinarnego, traktującego o winie. Wydana w 2022 roku książka zatytułowana „
CarrieWino. Przelane na papier” stanowi wspaniałą pozycję beletrystyczną, zaliczaną do kategorii kulinaria.
Poradnik współautorstwa Tomasza Kosińskiego odniósł sukces wydawniczy, szczególnie wśród osób, które gromadzą w swojej biblioteczce nowoczesne przewodniki kulinarne.
Tomasz Kosiński – poradnik o winach i sposobach ich degustacji czy serwowania
Tomasz Kosiński wraz ze współautorami, między innymi
Joanną Plichtą czy
Magdaleną Kubiaczyk, opisuje zasady destylowania jednego z najszlachetniejszych trunków na świecie.
Kosiński, w trakcie gromadzenia materiałów do wydanej książki, korzystał ze wsparcia specjalistów zajmujących się, zarówno degustacją, jak i oceną jakości najlepszych i zarazem najdroższych win na świecie. Opisy pracy kiperów, dokonane przez Tomasza Kosińskiego oraz współautorki poradnika o winie, to przydatne informacje. To wprost idealna pozycja dla smakosza.