Joanna Plichta od wielu lat pasjonuje się podróżami i odkrywaniem specjałów kulinarnych z różnych stron świata. Doświadczenia zebrane w trakcie odwiedzania najpiękniejszych zakątków, zostały opisane w wydanej w 2022 roku książce pod tytułem „Wino. Przelane na papier”. Pozycja ta powstała w współpracy z Kubą Janickim, Tomaszem Kosińskim oraz Magdaleną Kubiaczyk. Poradnik objaśnia, w jaki sposób stać się znawcą jednego z najszlachetniejszych trunków na świecie. To także podróż po nieznanych dotąd obszarach globu, dzięki której czytelnik będzie mógł się zapoznać z mapą najlepszych winnic.
Joanna Plichta - poradnik kulinarny traktujący o winie
Joanna Plichta w przewodniku kulinarnym pomaga przeciętnemu czytelnikowi w dopasowaniu wina do konkretnej potrawy. Na kartach książki znaleźć można również historię powstania win, a także sposobów doboru i oceny jakości tego trunku, zarówno przez zawodowych sommelierów, kiperów, jak i enologów. W trakcie zdradzania tajników ich codziennej pracy, Plichta wskazuje także na istniejący ranking najlepszych win, jaki prowadzony jest przez znawców tego trunku.
Informacje o sortowaniu:
sortowanie wg Popularności: Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.
sortowanie wg Cena - od najniższej: Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.
sortowanie wg Cena - od najwyższej: Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.
sortowanie wg Od najnowszych: Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie
sortowanie wg Od najstarszych: Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.