Korea Nie tylko kimchi - Lim Byung-Hi, Lim Byung-Soon | okładka
Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-823-4243-7
EAN: 9788382342437
Tytuł oryginalny: Det Koreanska Köket
Liczba stron: 160
Format: 18.5x22.6cm
Cena detaliczna: 49,99 zł

49,99 zł

Produkt niedostępny

49,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką


Opis

Najlepsze smaki Azji od dzisiaj w twoim domu. Kuchnia koreańska tryska kolorami i jest pełna smaków. Wyróżnia ją ostrość rdzawoczerwonej pasty chili gochujang, grillowane aromaty bulgogi, łagodny smak tofu i mnóstwo subtelnych dodatków, które nadają daniom świeżości i chrupkości - a motywem przewodnim jest oczywiście wszechobecne kimchi. W Korei kimchi to dużo więcej niż tylko jedzenie - to klejnot kultury narodowej, uniwersalne zdrowe danie i część koreańskiej tożsamości. I chociaż nie sposób sobie wyobrazić Korei bez kapusty kiszonej na ostro, to kuchnia tego kraju ma do zaoferowania dużo więcej. Koreańczycy mają bzika na punkcie dobrego jedzenia, a rodzina Limów nie jest wyjątkiem. Dwa pokolenia kobiet z dumą kultywują koreańskie tradycje w sztokholmskiej restauracji Arirang. Książka zawiera ich ulubione przepisy rodzinne - zarówno na tradycyjne kimchi z kapusty pekińskiej, papryczek chili i imbiru, jak i wariacje tego dania z rzodkwi, dyni, ostryg, grzybów, korzenia żeń-szeń czy innych warzyw. Znajdziecie tu też przepisy na koreańskie domowe klasyki, dowiecie się, jak krok po kroku zrobić tofu czy błyskawicznie wymieszać yukhoe, koreański tatar pachnący olejem sezamowym i czosnkiem - a także wiele innych, pysznych przepisów prosto z Azji Południowo-Wschodniej.
Siostry Byung-Hi Lim i Byung-Soon Lim prowadzą w Sztokholmie razem z mamą i ciotką restaurację Arirang. Kiedy powstawała w 1975 roku, była to pierwsza tego typu restauracja w Skandynawii, stawiająca sobie za cel serwowanie koreańskich potraw w najlepszym wydaniu. Od tamtego czasu stanowi punkt obowiązkowy na mapie każdego europejskiego smakosza dań z całego globu.

Inni klienci sprawdzali również

Trzy filary Zen - Philip Kapleau | mała okładka
-43 %

Trzy filary Zen

Philip Kapleau

7.8 / 10 (116 ocen)

28,44 zł 28,52 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna

30,59 zł 30,59 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

30,59 zł 30,59 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

Ośmioro kuzynów - Louisa May Alcott | mała okładka
-40 %

Ośmioro kuzynów

Louisa May Alcott

7.5 / 10 (148 ocen)

26,80 zł 25,59 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna

20,25 zł 20,25 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

30,59 zł 30,59 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

Inne książki z tej kategorii

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

26,85 zł 22,38 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

Moja kuchnia polska - Mateusz Gessler | mała okładka
-43 %

Moja kuchnia polska

Mateusz Gessler

6.0 / 10 (1 ocena)

22,79 zł 22,95 zł - najniższa cena 39,99 zł - cena detaliczna

Moja kuchnia polska - Mateusz Gessler | mała okładka
-43 %

Moja kuchnia polska

Mateusz Gessler

56,43 zł 56,43 zł - najniższa cena 99,00 zł - cena detaliczna

Wielkanoc Kuchnia świąteczna - Jolanta Muras | mała okładka
-31 %

Wielkanoc Kuchnia świąteczna

Jolanta Muras

15,80 zł 15,80 zł - najniższa cena 22,90 zł - cena detaliczna

27,23 zł 27,23 zł - najniższa cena 37,00 zł - cena detaliczna

33,99 zł 33,99 zł - najniższa cena 59,90 zł - cena detaliczna

Polska kuchnia regionalna -  | mała okładka
-43 %

Polska kuchnia regionalna

7.0 / 10 (1 ocena)

14,24 zł 14,24 zł - najniższa cena 24,99 zł - cena detaliczna

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Odkrywając Kulinarną Koreę

opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2023-09-22
"Korea Nie tylko kimchi" autorstwa Lim Byung-Hi i Lim Byung-Soon to fascynująca podróż po kulinarnym świecie Korei. Książka ta obfituje w różnorodne przepisy, od tradycyjnych po nowoczesne, ukazując różnorodność i bogactwo kuchni koreańskiej. Autorki z pasją i zaangażowaniem dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem, pozwalając czytelnikowi zagłębić się w smaki, aromaty i kolory koreańskiej kuchni. "Korea Nie tylko kimchi" to prawdziwa uczta dla zmysłów, pełna inspiracji i kulinarnych odkryć, którą z pewnością docenią wszyscy miłośnicy kuchni azjatyckiej.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.

Komentarze nie są potwierdzone zakupem