Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
"Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia.
Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
Muza
Włoska sztuka dobrego gotowania Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii Pellegrino Artusi
Oprawa twarda |
Wydanie: drugie |
ISBN: 978-83-287-1895-1 |
EAN: 9788328718951 |
Tytuł oryginalny: La scienza in cucina e l'arte di mangier bene |
Liczba stron: 512 |
Format: 170x250mm |
Cena detaliczna: 79,90 zł |
79,90 zł
Produkt niedostępny
79,90 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem