PayPo odbierz kod 30 zł na zakupy
Menu

Tomasz Jakubiak

Tomasz Jakubiak urodził się w 1984 roku w Chorzowie. To popularny polski szef kuchni, osobowość telewizyjna, dziennikarz kulinarny i autor książek kucharskich. Swoją drogę zawodową rozpoczął w jednej ze stołecznych restauracji. W 2007 roku nawiązał współpracę z Dzień Dobry TVN, dzięki której w 2011 roku otrzymał swój autorski program w KUCHNIA+. Od tego czasu powstały kolejno programy „Jakubiak w sezonie”, „Jakubiak lokalnie”, „Jakubiak rodzinnie” i „Jakubiak z miłości do lokalności”. Tomasz Jakubiak był również felietonistą magazynu „Moje Gotowanie”, współpracował z czasopismem „Food Service”, prowadził program „Sztuka mięsa” na Food Network i współpracował z portalem internetowym newgastro.pl. W 2022 roku został jurorem polskiej edycji programu „Master Chef Junior”, a w 2023 roku dołączył do jury „Master Chef” dla dorosłych, gdzie wcześniej pojawiał się w charakterze gościa specjalnego. W 2024 roku znalazł się również w jury nowej serii „Master Chef Nastolatki”. Tomasz Jakubiak jest ambasadorem marek: Lewiatan, Gastropaczka, Owolovo i Baziółka. Prywatnie miłośnik dobrego jedzenia. Ma żonę i synka.

Tomasz Jakubiak – popularny bloger kulinarny i autor książek


Tomasz Jakubiak zadebiutował jako autor książek w 2015 roku, wydając poradnik „Jakubiak lokalnie” (Wydawnictwo Egmont Polska), w którym, jako ogromny miłośnik dobrego jedzenia, zachęca czytelników do poznawania lokalnych smaków. Książka zawiera kilkadziesiąt przepisów, uzupełnionych pięknymi fotografiami. Kolejną odsłoną regionalnych dań jest wydana w 2017 roku książka Jakubiaka, pt. „Z miłości do lokalności: tradycyjne dania w nowej odsłonie” (Wydawnictwo Edipresse). Autor zabiera czytelnika w podróż po Polsce, uzupełniając ciekawymi anegdotami swoje opowieści o lokalnych producentach. Dodatkowo w publikacji tej znajdują się przepisy, w których Jakubiak promuje naturalną, zdrową żywność, pochodzącą z rodzinnych, lokalnych gospodarstw i firm. W 2024 roku Tomasz Jakubiak wydał we współpracy z innymi autorami, książkę pt. „Zioła, ziółka i... Baziółka” (Wydawnictwo Prószyński i S-ka). Jest to książka zawierająca 103 sprawdzone przepisy na dania, z użyciem ziół. Są w niej zawarte pomysły na śniadania, obiady, sałatki, przekąski i dania świąteczne, a wszystko to uzupełnione różnymi ciekawostkami, poradami oraz listą produktów, niezbędną do przygotowania danej potrawy.
Informacje o sortowaniu:

sortowanie wg Popularności:
Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.

sortowanie wg Cena - od najniższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.

sortowanie wg Cena - od najwyższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.

sortowanie wg Od najnowszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie

sortowanie wg Od najstarszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Wysyłka przed premierą!
Nowość
Wysyłka przed premierą!
Nowość
Nowość
Zapowiedź
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość