Tomasz Jakubiak urodził się w 1984 roku w Chorzowie. To popularny polski szef kuchni, osobowość telewizyjna, dziennikarz kulinarny i autor książek kucharskich. Swoją drogę zawodową rozpoczął w jednej ze stołecznych restauracji. W 2007 roku nawiązał współpracę z Dzień Dobry TVN, dzięki której w 2011 roku otrzymał swój autorski program w KUCHNIA+. Od tego czasu powstały kolejno programy „Jakubiak w sezonie”, „Jakubiak lokalnie”, „Jakubiak rodzinnie” i „Jakubiak z miłości do lokalności”. Tomasz Jakubiak był również felietonistą magazynu „Moje Gotowanie”, współpracował z czasopismem „Food Service”, prowadził program „Sztuka mięsa” na Food Network i współpracował z portalem internetowym newgastro.pl. W 2022 roku został jurorem polskiej edycji programu „Master Chef Junior”, a w 2023 roku dołączył do jury „Master Chef” dla dorosłych, gdzie wcześniej pojawiał się w charakterze gościa specjalnego. W 2024 roku znalazł się również w jury nowej serii „Master Chef Nastolatki”. Tomasz Jakubiak jest ambasadorem marek: Lewiatan, Gastropaczka, Owolovo i Baziółka. Prywatnie miłośnik dobrego jedzenia. Ma żonę i synka.
Tomasz Jakubiak – popularny bloger kulinarny i autor książek
Tomasz Jakubiak zadebiutował jako autor książek w 2015 roku, wydając poradnik „Jakubiak lokalnie” (Wydawnictwo Egmont Polska), w którym, jako ogromny miłośnik dobrego jedzenia, zachęca czytelników do poznawania lokalnych smaków. Książka zawiera kilkadziesiąt przepisów, uzupełnionych pięknymi fotografiami. Kolejną odsłoną regionalnych dań jest wydana w 2017 roku książka Jakubiaka, pt. „Z miłości do lokalności: tradycyjne dania w nowej odsłonie” (Wydawnictwo Edipresse). Autor zabiera czytelnika w podróż po Polsce, uzupełniając ciekawymi anegdotami swoje opowieści o lokalnych producentach. Dodatkowo w publikacji tej znajdują się przepisy, w których Jakubiak promuje naturalną, zdrową żywność, pochodzącą z rodzinnych, lokalnych gospodarstw i firm. W 2024 roku Tomasz Jakubiak wydał we współpracy z innymi autorami, książkę pt. „Zioła, ziółka i... Baziółka” (Wydawnictwo Prószyński i S-ka). Jest to książka zawierająca 103 sprawdzone przepisy na dania, z użyciem ziół. Są w niej zawarte pomysły na śniadania, obiady, sałatki, przekąski i dania świąteczne, a wszystko to uzupełnione różnymi ciekawostkami, poradami oraz listą produktów, niezbędną do przygotowania danej potrawy.
Informacje o sortowaniu:
sortowanie wg Popularności: Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.
sortowanie wg Cena - od najniższej: Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.
sortowanie wg Cena - od najwyższej: Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.
sortowanie wg Od najnowszych: Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie
sortowanie wg Od najstarszych: Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.