Roślinny nabiał 133 przepisy na potrawy bez laktozy Olga Smile Książka
Wydawnictwo: | Zwierciadło |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 280 |
Format: | 19.0x24.0cm |
Rok wydania: | 2020 |
Szczegółowe informacje na temat książki Roślinny nabiał 133 przepisy na potrawy bez laktozy
Wydawnictwo: | Zwierciadło |
EAN: | 9788381321846 |
Autor: | Olga Smile |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 280 |
Format: | 19.0x24.0cm |
Rok wydania: | 2020 |
Data premiery: | 2020-05-27 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo Zwierciadło Widok 8 00-023 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Roślinny nabiał 133 przepisy na potrawy bez laktozy
Oceny i recenzje książki Roślinny nabiał 133 przepisy na potrawy bez laktozy
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Z twórczością autorki książki Pani Olgi Smile miałam okazję zaznajomić się nieco wcześniej w wydanej książce pt. '' Roślinna kuchnia rodzinna'' napisaną wspólnie wraz z jej córką Weroniką, gdyż wiem, że potrafi ona we właściwy sposób zachęcić do gotowania oraz posiada pozytywne podejście do życia, do Czytelnika.Podziwiam w autorce książki to, że ma ona wciąż to nowe i niezwykłe możliwości do tworzenia nowych przepisów, które wykonuje się prosto.Książkę pt. '' Roślinny nabiał'' uważam za bardzo dobrze opracowaną pod każdym względem, gdyż jej autorka Pani Olga Smile potrafi, zaskoczyć nowym kunsztem kulinarnych smaków szczególnie dla tych Czytelników, którzy lubią eksperymentować w kuchni, a szczególnie podczas przygotowania dań wegetariańskich i dla wegan.Warto w trakcie czytania tej kulinarnej książki zapoznać się ze wstępem, z podrozdziałem o nazwie Smile food, jakich używa w swojej kuchni sprzętów do przyrządzania skonstruowanych przez nią autorskich przepisów, 10 zasad gotowania według jej przepisów, konieczne dodatki spożywcze.Pani Olga wyjaśnia w prosty sposób, jak można gotować smacznie, zdrowo, z pomysłem, dzieląc się przy tym jej kulinarnym doświadczeniem, w którym odsłania osobiste kulinarne sekrety, które posłużą doskonale tym osobom, które mają problemy zdrowotne, a trudno jest dla nich dobrać odpowiedni posiłek.Zwróciłam w tej oto książce na następujące przepisy:mleko kokosowe z suszonych wiórków kokosowych, mleko z orzechów i pestek, mleko z nerkowców, mleko migdałowe, mleko arachidowe ekspresowe, mleko sojowe, jogurt z nerkowców, majonez wegański, wegański sos tatarski, majonez z ziemniaka, masło wegańskie, proste masło kokosowe, ser z ziemniaka, serek z pestek słonecznika na kanapki, ser z dodatkiem marchwi, ser ze suszonymi pomidorami, posypka z pestek słonecznika.Zaproponowane przepisy przez Panią Olgę Smile sprawią wiele radości podczas ich przygotowania.Autorski projekt Seria Smile Food moim zdaniem odsłania wiele odcieni świata kulinarnego, który poznajemy właściwie cały czas na nowo.Elementem dodatkowym w tej oto kulinarnej książce są piękne wykonane autorskie zdjęcia potraw przez autorkę, trafnie dobrana czcionka w tekście oraz okładka książki nawiązująca do jej tytułu.Warto jest mieć tę książkę.
Z twórczością autorki książki Pani Olgi Smile miałam okazję zaznajomić się nieco wcześniej w wydanej książce pt. '' Roślinna kuchnia rodzinna'' napisaną wspólnie wraz z jej córką Weroniką, gdyż wiem, że potrafi ona we właściwy sposób zachęcić do gotowania oraz posiada pozytywne podejście do życia, do Czytelnika.Podziwiam w autorce książki to, że ma ona wciąż to nowe i niezwykłe możliwości do tworzenia nowych przepisów, które wykonuje się prosto.Książkę pt. '' Roślinny nabiał'' uważam za bardzo dobrze opracowaną pod każdym względem, gdyż jej autorka Pani Olga Smile potrafi, zaskoczyć nowym kunsztem kulinarnych smaków szczególnie dla tych Czytelników, którzy lubią eksperymentować w kuchni, a szczególnie podczas przygotowania dań wegetariańskich i dla wegan.Warto w trakcie czytania tej kulinarnej książki zapoznać się ze wstępem, z podrozdziałem o nazwie Smile food, jakich używa w swojej kuchni sprzętów do przyrządzania skonstruowanych przez nią autorskich przepisów, 10 zasad gotowania według jej przepisów, konieczne dodatki spożywcze.Pani Olga wyjaśnia w prosty sposób, jak można gotować smacznie, zdrowo, z pomysłem, dzieląc się przy tym jej kulinarnym doświadczeniem, w którym odsłania osobiste kulinarne sekrety, które posłużą doskonale tym osobom, które mają problemy zdrowotne, a trudno jest dla nich dobrać odpowiedni posiłek.Zwróciłam w tej oto książce na następujące przepisy:mleko kokosowe z suszonych wiórków kokosowych, mleko z orzechów i pestek, mleko z nerkowców, mleko migdałowe, mleko arachidowe ekspresowe, mleko sojowe, jogurt z nerkowców, majonez wegański, wegański sos tatarski, majonez z ziemniaka, masło wegańskie, proste masło kokosowe, ser z ziemniaka, serek z pestek słonecznika na kanapki, ser z dodatkiem marchwi, ser ze suszonymi pomidorami, posypka z pestek słonecznika.Zaproponowane przepisy przez Panią Olgę Smile sprawią wiele radości podczas ich przygotowania.Autorski projekt Seria Smile Food moim zdaniem odsłania wiele odcieni świata kulinarnego, który poznajemy właściwie cały czas na nowo.Elementem dodatkowym w tej oto kulinarnej książce są piękne wykonane autorskie zdjęcia potraw przez autorkę, trafnie dobrana czcionka w tekście oraz okładka książki nawiązująca do jej tytułu.Warto jest mieć tę książkę.