Kuchenny Kredens. Polska kuchnia przedwojenna


Monika Śmigielska

Kuchenny Kredens. Polska kuchnia przedwojenna

Oprawa twarda
Liczba stron: 302
Wydawnictwo: Znak Horyzont
Rok wydania: 2017
44,90 31,43

Do koszyka
oszczędzasz: 13,47

Wyślemy w ciągu 24h

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
99,80 64,37
Do koszyka
oszczędzasz: 35,43
+ =
Cena pakietu:
81,80 53,57
Do koszyka
oszczędzasz: 28,23
+ =
Cena pakietu:
84,80 55,37
Do koszyka
oszczędzasz: 29,43
+ =
Cena pakietu:
74,80 49,37
Do koszyka
oszczędzasz: 25,43
1/4

 

Dom zaczyna się w kuchni, a najlepsze historie pisane są smakiem.

Przejadły ci się baby ganoush, wegańskie desery i cudowne diety celebrytek? Wieczorem do nowego odcinka ukochanego serialu zjadłabyś krem szodonowy, mleczko z cukrem palonym lub leguminę z sera? Razem z Moniką Śmigielską wróć do polskiej tradycji kulinarnej.

Wystarczy, że otworzysz Kuchenny kredens i swoją lodówkę.

To właśnie w tej – innej niż wszystkie – książce kulinarnej znajdziesz dawne, oryginalne receptury na frykasy, które niegdyś królowały na stołach naszych babć. Dowiesz się, jak w swojej kuchni odtworzyć zapomniane polskie smaki. Zakosztujesz aromatycznej pieczeni huzarskiej, zjesz krem mrożony z kasztanów, zrobisz kluski saskie i forszmak.

Autorka bloga kulinarnego Kuchenny kredens przypomina, że kuchnia stanowi serce każdego domu, a posiłek jest spotkaniem przy wspólnym stole z tymi, których kochamy. Ich uśmiech, smaki i zapachy pamiętamy z własnego dzieciństwa. Teraz odkryjesz je na nowo.

Materiały o książce




Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...