Konto

Katie Parla

Zobacz więcej
Katie Parla to amerykańska autorka książek kulinarnych, edukatorka gastronomiczna i dziennikarka specjalizująca się w kuchni włoskiej.

Książki kulinarne


Pochodzi z New Jersey, Po ukończeniu studiów na Uniwersytecie Yale w 2003 roku przeprowadziła się do Rzymu. Posiada certyfikat sommelierski oraz tytuł magistra w dziedzinie włoskiej kultury gastronomicznej.

Parla jest autorką i współautorką wielu książek kulinarnych, w tym "Tasting Rome", "Food of the Italian South" oraz "The Joy of Pizza". Jej publikacje skupiają się na autentycznych włoskich przepisach i tradycjach kulinarnych, z naciskiem na regionalne specjały.

Wycieczki kulinarne po Rzymie


Jako dziennikarka Parla regularnie współpracuje z "The New York Times" i "Saveur". Jest twórczynią popularnego bloga ParlaFood.com, na którym dzieli się swoimi doświadczeniami i przemyśleniami na temat włoskiej kuchni i kultury.

Parla prowadzi też wycieczki kulinarne po Rzymie.

Bestsellery

Dołącz do Znak EKSTRA
i oszczędzaj na dostawie!

Jak dołączyć? To proste:

  1. Załóż konto w naszej księgarni
  2. Zapisz się do newslettera
  3. Korzystaj z przywilejów od razu!

Twoje korzyści:

  • Darmowa dostawa od 99 zł z GLS
  • Specjalne zniżki tylko dla klubowiczów
  • Pakiet zakładek Art Ladies za 1 zł
  • Brak opłat za uczestnictwo
Kobieta z telefonem Ikona paczki