DARMOWA DOSTAWA OD 99 ZŁ Wikonka SZCZEGÓŁY>>
Menu

Nigel Slater

Nigel Slater urodził się w Wolverhampton, w Anglii, w 1958 roku. Mieszka aktualnie w Londynie. Jest pisarzem kulinarnym, dziennikarzem i prezenterem telewizyjnym. Od ponad dwudziestu lat jest felietonistą kulinarnym w The Observer. To autor ceniony za sugestywne pisanie i niewybredne podejście do domowej kuchni. W swoim gotowaniu stawia na prostotę, sezonowe składniki i smak. Zachęca do intuicyjnego dostosowywania przepisów do własnego gustu i dostępnych lokalnie produktów. Styl kulinarny Nigela Slatera jest przystępny i skoncentrowany na przyjemności codziennego jedzenia, a nie na wyszukanych technikach. Autor sam nazywa siebie "domowym kucharzem, który pisze". Jego przepisy przeplatają się z anegdotami, obserwacjami z życia codziennego i wspomnieniami. Pisarstwo Slatera sprawia, że gotowanie jest w mniejszym stopniu obowiązkiem, a bardziej przyjemnym i zmysłowym doświadczeniem. Nigel Slater prowadził również kilka popularnych programów kulinarnych, w tym "Nigel Slater's Simple Suppers", "Nigel Slater's Simple Cooking" i "Nigel Slater's Dish of the Day", co ugruntowało jego pozycję wybitnej postaci kulinarnej.
 

Nigel Slater- autor kulinarnych bestsellerów

Nigel Slater jest autorem wielu bestsellerowych i wielokrotnie nagradzanych książek. W 2000 roku powstał jego pierwszy zbiór prostych i klasycznych przepisów pt. „Apetyt”. W publikacji tej autor pisze o spontanicznym łączeniu smaków i nieformalnym podejściu do gotowania. Przez krytyków została doceniana książka tego autora z 2003 roku, pt. „Toast: The Story of a Boy's Hunger”, będąca przejmującą opowieścią o jego dzieciństwie i jego związku z jedzeniem. W 2017 roku ukazała się kolejna pozycja Slatera, pod nazwą „Jedz. Mała książka szybkich dań. 600 obiadów na godzinę”, opublikowana w Polsce przez wydawnictwo FILO. To zbiór łatwych do wykonania przepisów kulinarnych na każdy dzień. Na uwagę zasługuję również publikacja tego autora z 2021 roku, pt.” Zielona uczta wiosna lato” (Wydawnictwo FILO), Zawiera ona ponad 110 przepisów na potrawy, wykonane ze świeżych warzyw, które dostępne są w sezonie wiosenno-letnim. Nigel Slater promuje w niej zdrowe, wartościowe jedzenie, idealne dla jaroszy.

Nigel Slater nagrody za dorobek pisarski w zakresie kulinarnym

Nigel Slater otrzymał wiele nagród za swoje dokonania pisarskie. W 1995 roku była to m.in. Nagroda Pisarza Kulinarnego Roku Glenfiddich. W 1999 roku Nagroda dla najlepszego dziennikarza kulinarnego. W roku 2000 Nagroda Andre Simona za książkę kucharską pt”"Apetyt”, a w 2006 roku British Book Award za „Pamiętniki Kucharskie”. Najwięcej nagród zdobyła książka wspomnieniowa pisarza pt.” Toast”. W 2020 roku Nigel Slater został mianowany Oficerem Orderu Imperium Brytyjskiego za zasługi kulinarne i literackie.
Informacje o sortowaniu:

sortowanie wg Popularności:
Produkty są sortowane według popularności na podstawie kilku czynników: liczby zakupów, ilości i wartości wystawionych ocen, zainteresowania użytkowników mierzonych dodaniem produktu do koszyka lub ulubionych.

sortowanie wg Cena - od najniższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najniższej do najwyższej.

sortowanie wg Cena - od najwyższej:
Produkty są sortowane po aktualnej cenie sprzedaży, od najwyższej do najniższej.

sortowanie wg Od najnowszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najnowsze tytuły, które dopiero trafiły do sprzedaży lub będą dostępne w najbliższym czasie

sortowanie wg Od najstarszych:
Produkty są sortowane według daty premiery. Na początku wyświetlane są najstarsze tytuły.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość