Rozmowy przy stole
 - Sosin-Krosnowska Natalia | okładka
Znak Koncept

Rozmowy przy stole Natalia Sosin-Krosnowska

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7464-8
EAN: 9788324074648
Liczba stron: 320
Wydawnictwo: Znak Koncept
Format: 165x230mm
Cena katalogowa: 59,99 zł
Rok wydania: 2021

59,99 zł 44,99 zł

Oszczędzasz 15,00 zł
-25 %
Zamówienie wyślemy 2021-06-21

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

82,98 zł 63,99 zł

oszczędzasz: 18,99 zł
-22 %
Do koszyka
+
=

149,89 zł 90,99 zł

oszczędzasz: 58,90 zł
-39 %
Do koszyka
+
=

109,89 zł 56,99 zł

oszczędzasz: 52,90 zł
-48 %
Do koszyka
+
=

99,89 zł 54,99 zł

oszczędzasz: 44,90 zł
-44 %
Do koszyka
+
=

99,89 zł 60,99 zł

oszczędzasz: 38,90 zł
-38 %
Do koszyka
+
=

60,58 zł 45,58 zł

oszczędzasz: 15,00 zł
-24 %
Do koszyka
+
=

60,58 zł 45,48 zł

oszczędzasz: 15,10 zł
-24 %
Do koszyka

Opis

Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food.

Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, które odkryjesz dzięki
KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.

Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na stół.

Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.

- Wegański smalec z fasoli
- Pasztet z amarantusa ze śliwkami
- Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem
- Policzek wołowy na purée chrzanowym z piklowanymi burakami
- Tartaczna zupa rybna
- Deser z ogórka z pistacjami
- Domowy cydr

to tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwa kulinarnego.

Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła, podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas do wspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce na Ziemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ich inspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im taką przyjemność.

Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniach mięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dań z wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy? Pasja, dbałość o jakość produktów i otwartość na drugiego człowieka.

W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magia smaku.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.