PayPo odbierz kod 30 zł na zakupy
Menu

Pomidor. Przepisy na każdą porę roku Beata Śniechowska Książka

Pomidor. Przepisy na każdą porę roku
40,50 zł
89,99 zł - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Wydawnictwo: Znak
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 304
Format: 200x254
Rok wydania: 2023
Zobacz więcej

Książka Beaty Śniechowskiej "Pomidor. Przepisy na każdą porę roku"


Król w kuchni jest tylko jeden. Pomidor! Jego geniusz tkwi w uniwersalności i nieograniczonych możliwościach, które daje, a rozkoszować się nim można przez 365 dni w roku. Pozornie zwyczajny, a wszystko z nim smakuje doskonale – najprostsza kromka chleba z masłem, gęsty aromatyczny sos czy pełna orientalnych aromatów szakszuka. Z powodzeniem wyczarujesz też z niego wyrafinowane dania rodem z gwiazdkowych restauracji. Słodki, kwaśny, umamiczny. Można go jeść na surowo, gotować, dusić, konfitować, wędzić, smażyć, piec i grillować. I zawsze jest doskonały! Niemal 100 przepisów, w których pomidor gra rolę główną. Skomponowała je Beata Śniechowska, jedna z topowych szefowych kuchni, zwyciężczyni II edycji programu MasterChef. Z miłości od pierwszego wgryzienia sięga do smaków pachnących dzieciństwem, dobrze znanych receptur z nowoczesnym twistem, comfortfoodowych dań w intrygującej odsłonie. Płomiennym jak czerwień bawolego serca uczuciem do pomidora podzielili się w książce wybitni szefowie kuchni i znakomite postaci świata kultury: Małgosia Minta • Michał Rusinek • Tomek Czechowski • Paco Roncero • Izabela Iskierka • Piotr Ciemny • Mati Pichci • Przemysław Klima • Olga Tokarczuk • Hans Neuner • Zizi Hattab • Kuba Karaś • Adrian Bogdan Bęben • Diego Rossi • Anda Rottenberg • James Lowe. Ze zdjęciami Małgosi Minty @minta_eats Beata Śniechowska – umysł ścisły i wrażliwa dusza, przez lata swoją pasję do gotowania realizowała w domu, aż postanowiła rzucić wszystko i spełniać swoje marzenia. Dziś jest jedną z topowych szefowych kuchni i restauratorek nowego pokolenia, zauważoną przez światową organizację The Best Chef Awards. Wielokrotnie zapraszana do wydarzeń z serii Food & Future, gdzie gotuje razem z najlepszymi gwiazdkowymi szefami kuchni z Polski i ze świata. Jej Młoda Polska bistro & pianino to jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. W internecie na co dzień dzieli się swoją pasją do gotowania – filmiki z serii #chodzzrobimy obejrzały już miliony odbiorców, a jej dania zagościły w niezliczonych domach.

Galeria

Szczegółowe informacje na temat książki Pomidor. Przepisy na każdą porę roku

Wydawnictwo: Znak
EAN: 9788324067671
Autor: Beata Śniechowska
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 304
Format: 200x254
Rok wydania: 2023
Data premiery: 2023-10-11
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
Tadeusza Kościuszki 37
30-105 Kraków
PL
e-mail: [email protected]

Podobne do Pomidor. Przepisy na każdą porę roku

Bestseller

Inne książki z kategorii Diety

Zapowiedź
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller

Oceny i recenzje książki Pomidor. Przepisy na każdą porę roku

Średnia ocen:
8.22 /10
Liczba ocen:
16
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

13/10/2023
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Beata Śniechowska w książce "Pomidor. Przepisy na każdą porę roku" demonstruje niebywałą kreatywność kulinarną, stawiając pomidora w centrum uwagi. Za sprawą tej lektury pomidor odkrywa przed nami swoje różnorodne oblicza - od klasycznych sałatek po wykwintne zupy i zapiekanki.Autorka umiejętnie łączy tradycję z nowoczesnością, proponując świeże i innowacyjne podejście do znanych wszystkim składników. Śniechowska dzieli się z czytelnikami nie tylko przepisami, ale także cennymi poradami oraz ciekawostkami na temat tego czerwonego skarbu. Dzięki niej każdy amator gotowania odkryje, jak wszechstronne zastosowanie może mieć pomidor w kuchni.

05/08/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Pomidor jest bardzo wartościowym i zdrowym warzywem, który smakuje wybornie pod każdym możliwym kulinarnym względem. To nie tylko, że prezentuje się znakomicie w konfiturze, zupie, sosie, smażeniu, grillowaniu w zastosowaniu jako główny składnik przygotowanego dania. Dzięki niemu poprawia, nam się nastrój i możemy, poczuć się wyjątkowość jedząc go.Jest to miłe wówczas, kiedy ulubione warzywo smakuje wielu osobom znanym w świecie kulinarnym i kulturalnym.Zależało mi na tym, aby poznać twórczość Pani Beaty Śniechowskiej w pomysłowości na nowe przepisy z użyciem pomidorów, jakie ma podejście do gotowania, na co zwraca szczególną uwagę w trakcie przyrządzania dań, czy zaproponowane dania są proste, czy składniki do nich są ogólnie dostępne, czy potrafi zachęcić do tego, aby móc z uśmiechem wykonać odpowiednie dania, w których pomidory odgrywają bazową główną kulinarną rolę.Książka pt.''Pomidor. Przepisy na każdą porę roku'' autorstwa Pani Beaty Śniechowskiej została wydana w twardej oprawie na czerwonym tle, w którym znajduje się pomidor.Nie został zamieszczony w książce wstęp, lecz zamiast wstępu, w którym to autorka wyjaśnia, kim jest, o jej zainteresowaniach kulinarnych, czym jest dla niej pomidor i jak ona go odbiera w znaczeniu rodzaju smakowym. Podpowiada, od czego można rozpocząć przygodę z książką, co należy pominąć, a na co można zwrócić większą uwagę. Dla czujnych czytelników przygotowane zostały skonstruowane ciekawostki w postaci tekstów Pana Michała Rusinka w formie wierszy odnoszących się do treści zawartych w przepisach. Całość książki zamykają zaproszone osoby ze świata kultury, kulinarni, którym smak pomidora nie jest obojętny, lubią go stosować od strony praktycznej i teoretycznej w potrawach z jego użyciem oraz piękne fotografie autorstwa Pani Małgorzaty Minty.Uważam, że obowiązkowo powinno się zapoznać z garścią wiedzy i informacjami na temat pomidora.Jest to ciekawie, zilustrowany pomysł autorki, bo opisuje od strony praktycznej, jaką ma wiedzę o pomidorach i w jaki sposób wykorzystuje ją w praktyce.Każdy czytelnik niezależnie od tego, czy jest weganinem bądź wegetarianinem lubiącym jeść warzywa, a w szczególności pomidora będzie mógł wybrać dla siebie odpowiedni dla siebie przepis, który z łatwością wykona.W książce tej została umieszczona mała czcionka i to stanowiło dla mnie utrudnienie.Polecam przeczytać tę książkę.

21/08/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

„.. Addio pomidory addio ulubioneSłoneczka zachodzące za mój zimowy stółNadchodzą znów wieczory sałatki niejedzonejTęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół..."Jaki jest Wasz ulubiony składnik w kuchni? Ja , podobnie jak autorka książki nie wyobrażam sobie jej bez pomidorów , zwłaszcza w okresie wiosenno- letnim , gdy mama przyrządza pyszne i wonne leczo albo po prostu bierze tego czerwonego jegomościa i polewa go sosem czosnkowym .. po prostu pyszota.W swojej książce Pani Beata udowadnia, że jeden składnik może być podany w wielu inspirujących odsłonach.Przede wszystkim szefowa kuchni z pasją opowiada o tym czym dla niej są soczyste słodkie owoce , o tym jak zakochała się w ich smaku i aromacie , gdy była dzieckiem. Książka zawiera niemal sto receptur na dania z pomidorem w roli głównej , prezentując różnorodne ich odmiany występujące w poszczególnych porach roku.Całość podzielona jest na rozdziały w których znajdują się przepisy odpowiadające konkretnej porze dnia . Znajdziemy tam więc śniadania, dania główne, sałatki, zupy czy koktajle.Co więcej autorka do dzielenia się kulinarną pasją i miłością do gotowania oraz oczywiście głównego bohatera zachęciła znanych szefów kuchni czy pisarzy, a ci z sentymentem opisują to , co im najbardziej smakuje.Dodatkowo apetyt pobudzają smakowicie wyglądające fotografie.Coś cudownego, nie mogłam się oprzeć i już zaczęłam testować przepisy zawarte w tym pełnym ciepła przewodniku kulinarnym.Polecam, bon apeti

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

„.. Addio pomidory addio ulubioneSłoneczka zachodzące za mój zimowy stółNadchodzą znów wieczory sałatki niejedzonejTęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół..."Jaki jest Wasz ulubiony składnik w kuchni? Ja , podobnie jak autorka książki nie wyobrażam sobie jej bez pomidorów , zwłaszcza w okresie wiosenno- letnim , gdy mama przyrządza pyszne i wonne leczo albo po prostu bierze tego czerwonego jegomościa i polewa go sosem czosnkowym .. po prostu pyszota.W swojej książce Pani Beata udowadnia, że jeden składnik może być podany w wielu inspirujących odsłonach.Przede wszystkim szefowa kuchni z pasją opowiada o tym czym dla niej są soczyste słodkie owoce , o tym jak zakochała się w ich smaku i aromacie , gdy była dzieckiem. Książka zawiera niemal sto receptur na dania z pomidorem w roli głównej , prezentując różnorodne ich odmiany występujące w poszczególnych porach roku.Całość podzielona jest na rozdziały w których znajdują się przepisy odpowiadające konkretnej porze dnia . Znajdziemy tam więc śniadania, dania główne, sałatki, zupy czy koktajle.Co więcej autorka do dzielenia się kulinarną pasją i miłością do gotowania oraz oczywiście głównego bohatera zachęciła znanych szefów kuchni czy pisarzy, a ci z sentymentem opisują to , co im najbardziej smakuje.Dodatkowo apetyt pobudzają smakowicie wyglądające fotografie.Coś cudownego, nie mogłam się oprzeć i już zaczęłam testować przepisy zawarte w tym pełnym ciepła przewodniku kulinarnym.Polecam, bon apeti

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Pomidor jest bardzo wartościowym i zdrowym warzywem, który smakuje wybornie pod każdym możliwym kulinarnym względem. To nie tylko, że prezentuje się znakomicie w konfiturze, zupie, sosie, smażeniu, grillowaniu w zastosowaniu jako główny składnik przygotowanego dania. Dzięki niemu poprawia, nam się nastrój i możemy, poczuć się wyjątkowość jedząc go.Jest to miłe wówczas, kiedy ulubione warzywo smakuje wielu osobom znanym w świecie kulinarnym i kulturalnym.Zależało mi na tym, aby poznać twórczość Pani Beaty Śniechowskiej w pomysłowości na nowe przepisy z użyciem pomidorów, jakie ma podejście do gotowania, na co zwraca szczególną uwagę w trakcie przyrządzania dań, czy zaproponowane dania są proste, czy składniki do nich są ogólnie dostępne, czy potrafi zachęcić do tego, aby móc z uśmiechem wykonać odpowiednie dania, w których pomidory odgrywają bazową główną kulinarną rolę.Książka pt.''Pomidor. Przepisy na każdą porę roku'' autorstwa Pani Beaty Śniechowskiej została wydana w twardej oprawie na czerwonym tle, w którym znajduje się pomidor.Nie został zamieszczony w książce wstęp, lecz zamiast wstępu, w którym to autorka wyjaśnia, kim jest, o jej zainteresowaniach kulinarnych, czym jest dla niej pomidor i jak ona go odbiera w znaczeniu rodzaju smakowym. Podpowiada, od czego można rozpocząć przygodę z książką, co należy pominąć, a na co można zwrócić większą uwagę. Dla czujnych czytelników przygotowane zostały skonstruowane ciekawostki w postaci tekstów Pana Michała Rusinka w formie wierszy odnoszących się do treści zawartych w przepisach. Całość książki zamykają zaproszone osoby ze świata kultury, kulinarni, którym smak pomidora nie jest obojętny, lubią go stosować od strony praktycznej i teoretycznej w potrawach z jego użyciem oraz piękne fotografie autorstwa Pani Małgorzaty Minty.Uważam, że obowiązkowo powinno się zapoznać z garścią wiedzy i informacjami na temat pomidora.Jest to ciekawie, zilustrowany pomysł autorki, bo opisuje od strony praktycznej, jaką ma wiedzę o pomidorach i w jaki sposób wykorzystuje ją w praktyce.Każdy czytelnik niezależnie od tego, czy jest weganinem bądź wegetarianinem lubiącym jeść warzywa, a w szczególności pomidora będzie mógł wybrać dla siebie odpowiedni dla siebie przepis, który z łatwością wykona.W książce tej została umieszczona mała czcionka i to stanowiło dla mnie utrudnienie.Polecam przeczytać tę książkę.

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Beata Śniechowska w książce "Pomidor. Przepisy na każdą porę roku" demonstruje niebywałą kreatywność kulinarną, stawiając pomidora w centrum uwagi. Za sprawą tej lektury pomidor odkrywa przed nami swoje różnorodne oblicza - od klasycznych sałatek po wykwintne zupy i zapiekanki.Autorka umiejętnie łączy tradycję z nowoczesnością, proponując świeże i innowacyjne podejście do znanych wszystkim składników. Śniechowska dzieli się z czytelnikami nie tylko przepisami, ale także cennymi poradami oraz ciekawostkami na temat tego czerwonego skarbu. Dzięki niej każdy amator gotowania odkryje, jak wszechstronne zastosowanie może mieć pomidor w kuchni.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Wysyłka przed premierą!
Wysyłka przed premierą!
Nowość
Nowość
Nowość
Zapowiedź
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Nowości

Bestseller
Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość