Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym.
Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym!
"Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy.
Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie.
Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi.
Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek.
W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki.
Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.
Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów Katarzyna Bosacka
Broszurowa ze skrzydełkami |
Pierwsze wydanie: 2019-09-23 |
ISBN: 978-83-271-2530-9 |
EAN: 9788327125309 |
Liczba stron: 336 |
Format: 15.0x21.0cm |
Cena detaliczna: 39,90 zł |
27,53 zł
26,43 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
39,90 zł - sugerowana cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Kup w pakiecie
Kupuj więcej i oszczędzaj
Opis
Proponowane podobne
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2022-08-02Wiedzę na temat tychże kupowanych produktów autorka zdobywa na bieżąco i konsultuje nią z osobami pracującymi w dziedzinie medycznej i związaną z dietetyką.
Na wiele pytań dotyczących zdrowego odżywiania znajdziemy odpowiedź, których nie byliśmy pewni dotyczących ich spożywania i uważam, że to stanowi tutaj najistotniejszy element dotyczący naszego codziennego pożywiania się.
Dowiemy się również, które składniki codziennego użytku służące do przyrządzania przepisów są zdrowe, a które z nich mniej, a jeszcze inne wcale.
W tym oto poradniku Pani Katarzyna Bosacka przedstawia językiem kulinarnym barwnym, przejrzystym i zrozumiałym dla mnie jako konsumentki lubiącej smakować dobrą, a w szczególności polską kuchnię opartą również na zdrowych składnikach.
Moją szczególną uwagę zwróciłam na znaczek graficzny w umiejscowiony pośrodku w formie rękawiczki kuchennej w kolorze zielonym wskazującym czy dany produkt jest zdrowy do spożycia i w jakim określonym odstępstwie czasowym można go spożywać.
Dodatkowym elementem poradnika są: alfabetyczny spis haseł, historia na temat każdego przedstawionego produktu, jak kupować, a to ciekawe, staranne wykonane ilustracje przez Panią Hannę Łupińską, co poniektórych produktów wyróżnionych przez autorkę.
Polecam przeczytać ten poradnik, który będzie pomocny i praktyczny podczas robienia codziennych zakupów.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem