Stonerchef. Konopne gotowanie - Kilian-Kuźniewicz Anita, Kuźniewicz Piotr | okładka
Znak Koncept

Stonerchef. Konopne gotowanie Anita Kilian-Kuźniewicz, Piotr Kuźniewicz

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7371-9
EAN: 9788324073719
Liczba stron: 256
Wydawnictwo: Znak Koncept
Format: 169x234mm
Cena katalogowa: 69,99 zł
Rok wydania: 2021

69,99 zł 47,59 zł

Oszczędzasz 22,40 zł
-32 %
Wyślemy w ciągu 24h

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

70,58 zł 48,08 zł

oszczędzasz: 22,50 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

70,58 zł 48,08 zł

oszczędzasz: 22,50 zł
-31 %
Do koszyka

Opis

Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój –
nie tylko dla wielbicieli marihuany


Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione.

Konopne gotowanie to jedyne takie kompendium. Znajdziesz w nim pełną, usystematyzowaną i podaną w bardzo przystępny sposób wiedzę na temat marihuany.

Dzięki tej książce:

- dowiesz się, jak uzyskać receptę na medyczną marihuanę i jak to lekarstwo przyjmować,

- poznasz przepisy na potrawy, które kuszą oczy, cieszą brzuchy i śnią się po nocach – a są to sny piękne,

- odkryjesz bazowe ekstrakcje z użyciem suszu konopnego – stąd już tylko krok od tworzenia własnych kompozycji,

- przeniesiesz się do świata weed pairingu – nauczysz się łączyć składniki swoich ulubionych dań z terapeutyczną rośliną, która zaskakuje różnorodnością aromatów,

- wyniesiesz swoje kulinarne umiejętności na wyżyny.


Stonerchefowie to prawdziwi eksperci w dziedzinie konopnego gotowania. Dzielą się swoimi sekretami i recepturami na:

- kofty wołowe z miętową rajitą,
- płonący makaron z sosem serowym,
- ptysie ze śmietaną mango pod truskawkową kruszonką,
- chałwę z miodem, pistacjami i truskawkami.

Poznaj fantastyczne smaki, jakich nie spotkasz nawet w najlepszych restauracjach, i wyrusz w podróż do kulinarnego Disneylandu!


---------------------------------------------------------------------------------

Jesteśmy psychologami, którzy żyją ze sobą w kompletnej symbiozie. Szerzymy wiedzę o konopiach, a w naszej kuchni powstają rozpustne dzieła sztuki. Zawodowo zajmujemy się tworzeniem treści popularnonaukowych o marihuanie na rynku amerykańskim; od ponad 5 lat analizujemy badania naukowe i przekazujemy tę wiedzę w przystępny sposób, zwiększając świadomość na temat konopi wśród największej społeczności użytkowników marihuany na świecie. Naszą wiedzę i doświadczenie przenieśliśmy na rodzimy grunt w postaci „Weedukacji”, którą prowadzimy jako Stonerchefowie. Szerszej publiczności daliśmy się poznać pierwszym ślubem konopnym w Polsce. Nasze życiowe motto brzmi: „Można? Można!”.

Galeria

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.