GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości - Kenedy Jacob | okładka
Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7372-6
EAN: 9788324073726
Liczba stron: 240
Wydawnictwo: Znak Koncept
Format: 160x190mm
Cena detaliczna: 49,99 zł
Tłumaczenie: Lucyna Wierzbowska
Rok wydania: 2021

22,50 zł

7,00 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

49,99 zł - cena detaliczna

Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Darmowa dostawa!
Darmowa dostawa!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

80,09 zł

67,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

139,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

54,49 zł

40,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

104,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

118,49 zł

108,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

199,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

70,49 zł

57,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

124,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

67,29 zł

54,59 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

119,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Opis

GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

Włoska radość zaklęta w rożku


Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii.

70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato

• szafran i wanilia
• ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
• nuta mandarynki
• biała czekolada z lawendą
• czarny bez z ogórkiem i ginem

Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.

Przekonaj się, jak łatwo można przygotować niebanalne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niewiele składników potrzeba, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.

Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.

Dla wszystkich wielbicieli lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas

„Must have wszystkich miłośników lodów”.
Nigella Lawson

Ebook i Audiobook

Czytaj jak chcesz. Książka dostępna na czytniki i aplikacje mobilne.

Kup ebook

Galeria

Inni klienci sprawdzali również

9788366335981

Stać się Leonardem Słabości i geniusz Leonarda da Vinci - Mike Lankford | mała okładka
-40 %

Stać się Leonardem Słabości i geniusz Leonarda da Vinci

Mike Lankford

6.3 / 10 (48 ocen)

23,79 zł 23,79 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

9788311158467

Miraż Trzy lata w Azji - Andrzej Meller | mała okładka
-29 %

Miraż Trzy lata w Azji

Andrzej Meller

6.8 / 10 (124 ocen)

28,18 zł 28,18 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

9788395732089

19,10 zł 18,24 zł - najniższa cena 32,00 zł - cena detaliczna

Inne książki z tej kategorii

9788324079469

37,39 zł 37,39 zł - najniższa cena 54,99 zł - cena detaliczna

9788381322324

Przyprawy które leczą - Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło | mała okładka
-43 %

Przyprawy które leczą

Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło

28,44 zł 28,44 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna

9788366873339

48,29 zł 48,29 zł - najniższa cena 69,99 zł - cena detaliczna

9788366523807

34,36 zł 34,36 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna

9788367022651

Kasze w roślinnej kuchni regionalnej - Paweł Ochman | mała okładka
-40 %

Kasze w roślinnej kuchni regionalnej

Paweł Ochman

8.0 / 10 (6 ocen)

32,74 zł 32,74 zł - najniższa cena 54,90 zł - cena detaliczna

9788367323161

69,00 zł 69,00 zł - najniższa cena 99,99 zł - cena detaliczna

9788324067671

53,99 zł 53,99 zł - najniższa cena 89,99 zł - cena detaliczna

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2022-07-08
Wydana pięknie w twardej oprawie przez Wydawnictwo Znak Koncept książka z gatunku kulinaria autorstwa Pana Jacoba Kenedy pt. '' Gelato. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości'' zechciałam nieco bliżej zapoznać się z zamieszczoną w niej treścią oraz to, że będę, mogła, z niej później korzystać próbując, wykonać wybrany przeze mnie przepis.

Mogłam się dowiedzieć na temat zainteresowania kulinarnego autora z informacji zamieszczonych w podziękowaniu. Były one takie zbyt ogólnie wyszczególnione jak dla mnie. Zabrakło mi jednak takiej wykonanej dokładnej prezentacji na temat dokonanych przez niego sukcesów kulinarnych.

Autor na samym początku wyjaśnia, co oznacza, tytuł książki czym on jest dla niego, o tradycjach z nim związanych oraz miejscem jego zamieszkania.

Przyznaję, że od tej kulinarnej publikacji oczekiwałam, że zaproponowane przepisy będą proste, ale jednak nie są.

Byłam nieco zdziwiona, że wykonane słodkości nie są pokazane na zdjęciach, co byłoby bardzo przyjemnym dla czytelniczego oka bogatym urozmaiceniem. Zastąpiły je rysunki, co nie bardzo przypadło to do mojego odbiorczego gustu pod względem estetyki prezentacji.

Mogę docenić autora za to, że przybliżył nam przekazaną wiedzę teoretyczną na temat każdej opisanej słodkości, jego właściwe podejście psychologiczne do tego, jak może każdy smakosz zapoznać się z jego przepisem, zanim przystąpi do jego wykonania, a następnie do upragnionej przez niego konsumpcji.

Najbardziej ciekawiły mnie to, że wyjaśnia ważne terminy, czym są gelati, na czym polega ich sekret, uwagi na temat owoców, marnotrawstwa, potrzebne sprzęty.

Ciekawostką jest również to, że znajdują się wegańskie przepisy.

Uwagę szczególną zwróciłam, na zabójcze połączenia, które zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, gdyż można dzięki pożytecznym radom autora uruchomić własną pomysłowość, aby skomponować w całości wybraną naszą ulubioną słodycz.

Największym utrudnieniem była, dla mnie w przeczytanej kulinarnej książce była mało czytelna czcionka.

Polecam przeczytać tę książkę.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.

Komentarze nie są potwierdzone zakupem