DAJ SIĘ WYRĘCZYĆ SWOJEMU AIR FRYEROWI!
Air fryer już robi rewolucję w naszych kuchniach. Pozwól mu na jeszcze więcej!
Przyrządzasz w nim prawie wszystko. Oszczędzasz czas i pieniądze. Teraz pora wejść na wyższy, jeszcze szybszy poziom – dania jednokoszykowe!
Poznaj zupełnie nowe przepisy na pełnowartościowe posiłki dla całej rodziny. A każdy z nich przyrządzisz, używając tylko jednego kosza.
Kurczak piri-piri z frytkami i „żeberkami” z kukurydzy? Aromatyczne suwlaki z cytrynowym orzotto? A może szwedzki comfort food: klopsiki w kremowym sosie? Choć te dania wiele dzieli, łączy je jedno – z air fryerem są bajecznie proste. Żadnego odpalania kuchenki ani grzania piekarnika. I prawie zero zmywania!
Wybierz jeden z 80 przepisów, przygotuj składniki, wrzuć je do air fryera i pozwól mu zająć się resztą. Obiad gotowy!
Galeria
Szczegółowe informacje na temat książki Air fryer. Przepisy na dania jednokoszykowe
Podobne do Air fryer. Przepisy na dania jednokoszykowe
Inne książki Clare Andrews
Inne książki z kategorii Diety
Oceny i recenzje książki Air fryer. Przepisy na dania jednokoszykowe
Średnia ocen:
8.80 /10
Liczba ocen:
15
Powiedz nam, co myślisz!
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Zaloguj się, aby dodać opinię
zielony_motyl24/09/2025
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem
Air fryer sprawdza się w kuchni bez wątpienia. Co jednak jest największą bolączką jego użytkowników? Problem pod roboczym tytułem: mięsko osobno, ziemniaczki osobno... A gdyby tak wszystko w jednym koszu? Oszczędność czasu i wody (zmywanie)... a przy tym lepsze samopoczucie osoby gotującej - bo wreszcie jej cierpliwość nie jest wystawiana na próbę. Autorka udowadnia, że to możliwe, a dodatkowo smaczne. Każdy bowiem znajdzie wśród 80 przepisów coś, co odpowiada jego kubkom smakowym. Podzielono je na pięć podstawowych grup: drób, mięso (a drób to nie mięso?), ryby i owoce morza, przepisy wegetariańskie oraz desery. Poza tym oczom czytelnika ukażą się także porady dotyczące air fryera, akcesoriów do tego urządzenia a także 'pomoce kuchenne' - przeliczanie proporcji składników, tabele temperatur, informacje o wartościach odżywczych. Książka jest pięknie wydana. Każdy przepis potwierdzono urokliwym zdjęciem potrawy, wszak je się też oczami. Autorka przyznaje, że kluczem do skutecznego gotowania jednokoszykowego jest odpowiednie ułożenie składników warstwa po warstwie - aby były gotowe w odpowiednim czasie. Każdy przepis podany jest w proporcjach dla czterech osób, ale łatwo i przystępnie dopasujemy ilość składników do dowolnej liczby konsumujących. Książka poza ogromem receptur jest poniekąd także pomocnikiem użytkownika air fryera. Znajdziemy w niej praktyczne porady, w tym tajemniczy 'test kiełbaski'. Jest spora różnorodność regionów z których pochodzą potrawy: znajdziemy tu i kuchnię włoską, amerykańską czy orientalną. Niektóre bardziej tradycyjne, inne z kulinarną fantazją - wszystkie jednak dokładnie wyjaśnione, aby kucharz na dowolnym poziomie zaawansowania sobie poradził. Pozycja na pewno wzbogaci Wasze domowe menu. Nie gwarantuję, że pozbędziecie się całkowicie klasycznego piekarnika czy kuchenki, jednak zaskoczy Was, jak wiele można zrobić w tak, bądź co bądź, małym urządzeniu. Warto również zapoznać się z poprzednią książką autorki: 'Air fryer. Przepisy na prawie wszystko'. Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć: Smacznego!