Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata - Robertson Chad | okładka
Znak JednymSłowem

Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata Chad Robertson

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7357-3
EAN: 9788324073573
Liczba stron: 304
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
Format: 205x250mm
Cena katalogowa: 59,99 zł
Tłumaczenie: Anna Hikiert-Bereza
Rok wydania: 2021

59,99 zł 40,79 zł

Oszczędzasz 19,20 zł
-32 %
Wyślemy w ciągu 24h
Darmowa dostawa!
Darmowa dostawa!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

82,98 zł 59,79 zł

oszczędzasz: 23,19 zł
-27 %
Do koszyka
+
=

60,58 zł 41,38 zł

oszczędzasz: 19,20 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

60,58 zł 41,18 zł

oszczędzasz: 19,40 zł
-32 %
Do koszyka

Opis

W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!

Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.

Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.

Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.

• Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
• Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
• Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.

„Najpiękniejsza książka o chlebie”. „The New York Times”

„To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!” Kuchennymi Drzwiami

„Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie”. Monika Walecka, właścicielka piekarni Cała w Mące

Galeria

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.