Konto

Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata Lokki Książka

Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
42,74 zł
56,99 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 160
Format: 165x234
Rok wydania: 2022
Zobacz więcej

Zainspiruj się podobnymi wyborami

Podobne do Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

"Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata" - nowość Lokkiego


Zostań hodowcą bąbelków! Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu. Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.

Książka Lokkiego "Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata"


Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi – wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia. Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą. To prostsze, niż myślisz!

Galeria

Szczegółowe informacje na temat książki Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

Wydawnictwo: Znak Koncept
EAN: 9788324082957
Autor: Lokki
Tłumaczenie: Justyna Nowakowska
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 160
Format: 165x234
Rok wydania: 2022
Data premiery: 2022-05-18
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
Tadeusza Kościuszki 37
30-105 Kraków
PL
e-mail: [email protected]

Oceny i recenzje książki Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

Średnia ocen:
6.67 /10
Liczba ocen:
3
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Nowości

Dołącz do Znak EKSTRA
i oszczędzaj na dostawie!

Jak dołączyć? To proste:

  1. Załóż konto w naszej księgarni
  2. Zapisz się do newslettera
  3. Korzystaj z przywilejów od razu!

Twoje korzyści:

  • Darmowa dostawa od 99 zł z GLS
  • Specjalne zniżki tylko dla klubowiczów
  • Pakiet zakładek Art Ladies za 1 zł
  • Brak opłat za uczestnictwo
Kobieta z telefonem Ikona paczki