Italia na talerzu
 - Gaudry Francois-Regis | okładka
Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-8349-7
EAN: 9788324083497
Liczba stron: 464
Wydawnictwo: Znak Koncept
Format: 240 x 328mm
Cena detaliczna: 229,99 zł
Tłumaczenie: Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński
Rok wydania: 2022

160,99 zł

156,39 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

229,99 zł - cena detaliczna

Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!
Darmowa dostawa!
Darmowa dostawa!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

211,99 zł

210,78 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

309,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

211,99 zł

210,78 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

309,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

199,38 zł

197,18 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

289,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

192,98 zł

190,38 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

279,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

192,98 zł

193,78 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

284,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

196,18 zł

193,78 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

284,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

192,98 zł

190,38 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

279,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

256,98 zł

253,39 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

379,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

196,18 zł

193,78 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

284,98 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Opis

Francois-Regis Gaudry "Italia na talerzu"





JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.

WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.



Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.

Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.


• Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
• Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
• Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
• Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
• Czy gnocchi można jeść również na deser?

"Italia na talerzu" - Francois-Regis Gaudry



Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.

KULINARNA UCZTA DLA WSZYSTKICH WIELBICIELI KUCHNI WŁOSKIEJ

5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę!



""Italia na talerzu"" to nie tylko zbiór przepisów, ale także prawdziwy przewodnik po kulinarnym świecie Włoch. Francois-Regis Gaudry, uznany krytyk kulinarny, z pasją prezentuje różnorodność i bogactwo różnych regionów tego kraju. Przygotowana z ogromnym zaangażowaniem i szczegółowością, książka ""Italia na talerzu"" wciągnie Cię w podróż po smakach i zapachach, które tworzą kulinarną duszę Italii.

Ta książka to prawdziwe kompendium wiedzy o włoskiej kuchni, która jest jednym z najważniejszych elementów kultury tego kraju. Znajdziesz tu nie tylko przepisy na dania, które trzeba znać, ale również anegdoty i fakty z życia najwybitniejszych postaci kuchni włoskiej. Dowiesz się, czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem i dlaczego dodanie śmietany do carbonary jest traktowane jak prawdziwe przestępstwo.

Książka ""Italia na talerzu"" to prawdziwa uczta dla wielbicieli włoskich smaków. Przepisy na klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Włoch, opisy najlepszych włoskich produktów, od makaronu, poprzez mięsa, sery, przyprawy, aż po wina, piwa, likiery i kawę, sprawią, że poczujesz się jak prawdziwy Włoch gotujący dla swojej rodziny.

Ta książka to 5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii - przygotuj dla niej osobną półkę na swojej biblioteczce. Z ""Italia na talerzu"" przeniesiesz się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii, gdzie każdy posiłek to ceremonia, a gotowanie to sztuka.

Zajrzyj do środka

„Italia na talerzu” – jedyna książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz!

Galeria

Inni klienci sprawdzali również

Nie stracić wiary w Watykanie Ze Stefanem Frankiewiczem rozmawia Cezary Gawryś - Frankiewicz Stefan, Gawryś Cezary | mała okładka
-27 %

Nie stracić wiary w Watykanie Ze Stefanem Frankiewiczem rozmawia Cezary Gawryś

Frankiewicz Stefan, Gawryś Cezary

7.0 / 10 (1 ocena)

36,64 zł 36,64 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna

Nikt nie rodzi się uczniem Chrystusa - Walter A. Henrichsen | mała okładka
-26 %

Nikt nie rodzi się uczniem Chrystusa

Walter A. Henrichsen

7.0 / 10 (1 ocena)

22,30 zł 22,30 zł - najniższa cena 29,99 zł - cena detaliczna

27,01 zł 25,90 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna

20,99 zł 25,48 zł (-17%) - najniższa cena 36,99 zł (-43%) - cena detaliczna

TOPR 2. Nie każdy wróci - Beata Sabała-Zielińska | mała okładka
-38 %

TOPR 2. Nie każdy wróci

Beata Sabała-Zielińska

8.0 / 10 (1205 ocen)

27,90 zł 27,90 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

Inne książki z tej kategorii

27,93 zł 26,99 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

27,31 zł 27,31 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna

22,50 zł 22,50 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna

23,82 zł 23,82 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

22,50 zł 22,50 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna

48,23 zł 48,23 zł - najniższa cena 69,90 zł - cena detaliczna

7 sposobów - Oliver Jamie | mała okładka

7 sposobów

Jamie Oliver

7.7 / 10 (19 ocen)

60,57 zł 48,29 zł - najniższa cena 70,00 zł - cena detaliczna

20,25 zł 20,25 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

38,49 zł 37,39 zł - najniższa cena 54,99 zł - cena detaliczna

48,99 zł 47,59 zł - najniższa cena 69,99 zł - cena detaliczna

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Italia na talerzu

opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2023-09-21
„Italia na talerzu" to prawdziwa uczta dla miłośników włoskiej kuchni! Książka zawiera przepisy na autentyczne, smakowite dania, które przeniosą czytelnika w sam środek Italii. Autor Francois-Regis Gaudry z pasją opowiada o regionalnych specjałach i tradycjach kulinarnej, dzieląc się sekretami przyrządzania doskonałego makaronu, pizzy czy risotto. To inspirująca lektura dla każdego, kto pragnie odkryć bogactwo smaków i aromatów słonecznej Italii.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.

Komentarze nie są potwierdzone zakupem