Jadłonomia po polsku - Marta Dymek | okładka
Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-674-0650-5
EAN: 9788367406505
Liczba stron: 280
Format: 17.0x22.0cm
Cena detaliczna: 69,90 zł

41,80 zł

41,80 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

69,90 zł - cena detaliczna

Wyślemy w ciągu 24h
Darmowa dostawa!
Darmowa dostawa!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

73,79 zł

75,79 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

124,89 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

137,79 zł

144,11 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

219,89 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

89,79 zł

92,79 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

144,89 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

86,59 zł

89,39 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

139,89 zł - cena detaliczna

Do koszyka
+
=

46,70 zł

46,70 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

79,80 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Opis

Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.
Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.

Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera Nowa Jadłonomia (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon.
Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek.
W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.


Kuchnia wegańska według Marty Dymek to odwaga - odwaga do odkrywania nowych smaków, do odchodzenia od tradycyjnych, znanych już nam wszystkim przepisów. W Jadłonomii po polsku autorka pokazuje, że gotowanie bez użycia produktów odzwierzęcych nie musi być trudne ani skomplikowane. Wręcz przeciwnie, może być ekscytujące i pełne inspiracji!

Dymek, znaną miłośniczką kuchni roślinnej, udaje się tym razem odświeżyć polską kuchnię. Używając sezonowych owoców i warzyw, nasza kulinarka proponuje sześć rozdziałów, zgodnych z sześcioma porami roku, zwracając uwagę na często pomijane przedwiośnie i przedzimie. Każda z tych części roku ma swoje unikalne składniki, które, jak pokazuje Dymek, można wykorzystać do przygotowania pysznych, wegańskich wersji tradycyjnych potraw. Bezmięsne dania, które z pewnością zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

""Jadłonomia po polsku"" to nie tylko zbiór przepisów, ale także praktyczny poradnik dla osób, które chcą zacząć swoją przygodę z kuchnią roślinną. Dymek udowadnia, że jest to możliwe i daje konkretne wskazówki, jak to zrobić.

Czy wiedzieliście na przykład, że latem do rosołu warto wrzucić bób? Albo że można zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia? A co powiecie na bigos z dodatkiem słodkiej dyni? Takie i wiele innych pomysłów na wegańskie dania, zainspirowane polską kuchnią, znajdziecie w tej książce.

Dla tych, którzy szukają więcej informacji na temat diety roślinnej, Dymek rekomenduje również ""Misę Mocy. Przewodnik po kuchni zmieniającej świat"". Zawiera ona jeszcze więcej porad i wskazówek dotyczących zdrowego odżywiania, a także pełen przepisów na smaczne, wegańskie posiłki. Marta Dymek pokazuje, że kuchnia roślinna może być nie tylko zdrowa, ale i smaczna. A co najważniejsze - dostępna dla każdego!

Inni klienci sprawdzali również

Gwiazda i krzyż - Michael Jones | mała okładka
-26 %

Gwiazda i krzyż

Michael Jones

7.0 / 10 (15 ocen)

38,67 zł 32,22 zł - najniższa cena 52,00 zł - cena detaliczna

Zintegrowane systemy zarządzania + CD - Banaszak Zbigniew, Kłos Sławomir, Mleczko Janusz | mała okładka
-20 %

Zintegrowane systemy zarządzania + CD

Banaszak Zbigniew, Kłos Sławomir, Mleczko Janusz

51,67 zł 43,06 zł - najniższa cena 64,90 zł - cena detaliczna

Śmierć Komandora Tom 2 Metafora się zmienia - Haruki Murakami | mała okładka
-38 %

Śmierć Komandora Tom 2 Metafora się zmienia

Haruki Murakami

7.3 / 10 (1255 ocen)

27,69 zł 26,80 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna

Etyka zawodowa funkcjonariuszy służb państwowych - Jolanta Itrich-Drabarek | mała okładka
-25 %

Etyka zawodowa funkcjonariuszy służb państwowych

Jolanta Itrich-Drabarek

7.7 / 10 (3 oceny)

41,37 zł 41,37 zł - najniższa cena 55,00 zł - cena detaliczna

32,13 zł 29,21 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna

47,59 zł 47,59 zł - najniższa cena 69,99 zł - cena detaliczna

30,59 zł 30,59 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna

Kobieta w Fioletowej Spódnicy - Natsuko Imamura | mała okładka
-27 %

Kobieta w Fioletowej Spódnicy

Natsuko Imamura

6.3 / 10 (371 ocen)

21,91 zł 20,67 zł - najniższa cena 29,99 zł - cena detaliczna

Inne książki tego autora

41,68 zł 41,68 zł - najniższa cena 69,90 zł - cena detaliczna

34,43 zł 34,43 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna

Jadłonomia po polsku - Marta Dymek | mała okładka
-40 %

Jadłonomia po polsku

Marta Dymek

8.4 / 10 (340 ocen)

41,68 zł 41,68 zł - najniższa cena 69,90 zł - cena detaliczna

41,68 zł 41,68 zł - najniższa cena 69,90 zł - cena detaliczna

Inne książki z tej kategorii

O kremówce w Wadowicach i widelcu w butelce - Tadeusz Gwiaździński | mała okładka
-26 %

O kremówce w Wadowicach i widelcu w butelce

Tadeusz Gwiaździński

9,34 zł 8,63 zł - najniższa cena 12,54 zł - cena detaliczna

33,64 zł 33,64 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

Jeść!!! - Jerzy Bralczyk | mała okładka
-42 %

Jeść!!!

Jerzy Bralczyk

6.4 / 10 (128 ocen)

23,31 zł 23,36 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

47,02 zł 47,02 zł - najniższa cena 64,90 zł - cena detaliczna

Lorneta z meduzą Wędrówki łódzką nocą - Jerzy Krzywik-Kaźmierczyk | mała okładka
-27 %

Lorneta z meduzą Wędrówki łódzką nocą

Jerzy Krzywik-Kaźmierczyk

6.7 / 10 (7 ocen)

29,24 zł 24,37 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

Historia kuchni - Reay Tannahill | mała okładka
-39 %

Historia kuchni

Reay Tannahill

6.7 / 10 (17 ocen)

47,63 zł 47,63 zł - najniższa cena 78,00 zł - cena detaliczna

41,53 zł 34,60 zł - najniższa cena 48,30 zł - cena detaliczna

Rozmowy przy stole - Lengren Katarzyna | mała okładka
-43 %

Rozmowy przy stole

Lengren Katarzyna

7.1 / 10 (25 ocen)

25,59 zł 25,77 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna

37,11 zł 30,92 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna

57,60 zł 50,73 zł - najniższa cena 89,00 zł - cena detaliczna

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.

Komentarze nie są potwierdzone zakupem