Menu

Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej Piotr Ciemny Książka

Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej
41,24 zł
54,99 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 256
Format: 150x200
Rok wydania: 2022
Zobacz więcej

Książka Piotra Ciemnego "Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej"


ODKRYJ MOC DZIKICH ZIÓŁ I NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI ZWYKŁYCH ROŚLIN Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni! Przygotuj wykwintne dania z tanich oraz łatwo dostępnych roślin, a także dowiedz się: - jak poszukiwać dzikich ziół; - z których chwastów można przygotować sezonowy napar; - które rośliny dostępne są przez cały rok; - czy niedojrzałe owoce i kapary można wykorzystać podczas gotowania; - które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie przez cały rok. W książce Piotra Ciemnego znajdziesz nie tylko pomysłowe i nowoczesne przepisy na każdą porę roku, ale także przydatne opisy roślin. Dzięki niej odkryjesz tajniki pracy prawdziwego zielarza! Jak prawidłowo rozpoznawać zioła? Gdzie ich szukać? Dlaczego warto je zbierać? Dzikie zioła sezonowo to kompletny poradnik dla osób zainteresowanych czerpaniem z natury bez względu na porę roku.

"Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej" - książka Ciemnego


Piotr Ciemny – twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie „Chwasty od Kuchni”, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło „znane rośliny w nieznanej odsłonie” nabiera zupełnie nowego znaczenia.

Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej

Szczegółowe informacje na temat książki Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej

Wydawnictwo: Znak Koncept
EAN: 9788324084845
Autor: Piotr Ciemny
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: Pierwsze
Liczba stron: 256
Format: 150x200
Rok wydania: 2022
Data premiery: 2022-04-13
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
Tadeusza Kościuszki 37
30-105 Kraków
PL
e-mail: [email protected]

Podobne do Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej

Wysyłka przed premierą!
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller

Inne książki Piotr Ciemny

Oceny i recenzje książki Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

21/09/2023
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

„Dzikie zioła sezonowo" to prawdziwy skarb dla miłośników kulinariów. Książka oferuje 60 przepisów, które zaskakują kreatywnością i świeżością. Autor Piotr Ciemny prezentuje nieznane wcześniej połączenia smaków, zachęcając do eksperymentowania w kuchni z aromatycznymi chwastami. Oprócz przepisów, zawiera cenne informacje o właściwościach leczniczych i odżywczych dzikich ziół, co sprawia, że jest to kompendium wiedzy dla każdego smakosza. Książka idealna dla tych, którzy chcą odkrywać nowe kulinarne horyzonty i poszerzać swoje gastronomiczne doświadczenia.

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

„Dzikie zioła sezonowo" to prawdziwy skarb dla miłośników kulinariów. Książka oferuje 60 przepisów, które zaskakują kreatywnością i świeżością. Autor Piotr Ciemny prezentuje nieznane wcześniej połączenia smaków, zachęcając do eksperymentowania w kuchni z aromatycznymi chwastami. Oprócz przepisów, zawiera cenne informacje o właściwościach leczniczych i odżywczych dzikich ziół, co sprawia, że jest to kompendium wiedzy dla każdego smakosza. Książka idealna dla tych, którzy chcą odkrywać nowe kulinarne horyzonty i poszerzać swoje gastronomiczne doświadczenia.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Wysyłka przed premierą!
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Nowości

Bestseller
Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość