Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki - Sonoko Sakai | okładka
Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7494-5
EAN: 9788324074945
Liczba stron: 304
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
Format: 205x250mm
Cena katalogowa: 59,99 zł
Tłumaczenie: Monika Skowron
Rok wydania: 2021

59,99 zł 43,79 zł

Produkt niedostępny

Opis

Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!

Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość
. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.

Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.

• Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.
• Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.
• Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...
• I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!

„Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju”. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse

„Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty”. „Los Angeles Times”

„Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni”. Christine Muhlke, „The New York Times”

„Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni”. Tara Duggan, „San Francisco Chronicle”

„Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami”. „Booklist”

„Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania”. „Publishers Weekly”

Inne książki z tej kategorii

54,90 zł

27,45 zł

Pyszne obiady - Anna Starmach | mała okładka
-27 %

Pyszne obiady

Anna Starmach

7.0 / 10 (22 ocen)

36,90 zł

26,94 zł

44,90 zł

32,78 zł

Pyszne kolacje - Anna Starmach | mała okładka
-27 %

Pyszne kolacje

Anna Starmach

7.1 / 10 (30 ocen)

37,90 zł

27,67 zł

Droga przez mąkę - Łukasz Modelski | mała okładka
-33 %

Droga przez mąkę

Łukasz Modelski

7.5 / 10 (28 ocen)

59,99 zł

39,99 zł

59,99 zł

43,79 zł

59,99 zł

29,99 zł

59,99 zł

43,79 zł

69,99 zł

34,99 zł

Mąka i woda
 - Sabina Francuz | mała okładka
-27 %

Mąka i woda

Sabina Francuz

10.0 / 10 (1 ocena)

54,99 zł

39,99 zł

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.