Hummusy i pasty - Budzyk Konrad | okładka
Oprawa twarda
Wydanie: Drugie
ISBN: 978-83-240-7548-5
EAN: 9788324075485
Liczba stron: 208
Format: 205x250mm
Cena katalogowa: 54,99 zł
Rok wydania: 2021

54,99 zł 39,99 zł

Oszczędzasz 15,00 zł
-27 %
Wyślemy w ciągu 24h
Dostawa za 0 zł
Dostawa od 0 zł!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

55,58 zł 40,58 zł

oszczędzasz: 15,00 zł
-26 %
Do koszyka
+
=

124,98 zł 85,99 zł

oszczędzasz: 38,99 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

58,89 zł 42,49 zł

oszczędzasz: 16,40 zł
-27 %
Do koszyka
+
=

99,98 zł 68,99 zł

oszczędzasz: 30,99 zł
-30 %
Do koszyka

Opis

76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.

To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa.

Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.

Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?

Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.

Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.

OPINIE O KSIĄŻCE:

Książka stała się dla mnie prawdziwą inspiracją. Poznałam nowe produkty, a te dobrze mi znane nauczyłam się przygotowywać w zupełnie innej odsłonie. W sumie, w książce znalazło się siedemdziesiąt sześć przepisów, w których królują warzywa takie jak: ciecierzyca, papryka, dynia, burak, czosnek, batat i wiele, wiele innych. Jestem pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie, nawet jeśli tak jak ja nie jest weganinem ani wegetarianinem.

Martyna, ryszawa.blogspot.com


Hummusy, pasty, pasztety, smakowite dodatki – w sumie siedemdziesiąt sześć inspirujących przepisów na pyszne i zdrowe dodatki do pieczywa i sałatek. Można przyrządzać pasty ściśle według receptur Konrada, można traktować je jak inspirację i samemu dobierać składniki i proporcje. Mam ochotę spróbować prawie każdej pasty z jego książki!

Małgorzata, napiecyku.pl


Jeśli komuś się wydaje, że skoro robi hummus i eksperymentuje z jego różnymi wariacjami, to książka nie jest mu potrzebna – jest w błędzie. Pozycja według mnie jest przydatna zarówno dla osób, które nigdy nie robiły past do pieczywa, jak i dla tych, którzy je lubią i robią. Kocham wszelkiego rodzaju hummusy, pasty – od słonecznikowych, przez te na bazie twarożku, po wszelkie warzywne – i faktycznie przygotowuję je dość często. Ta książka daje mi możliwość porównania, podpatrzenia, zainspirowania się.

Joanna, kameleonkulinarny.pl


Tym, co zachwyca już od pierwszego wejrzenia, są fotografie. I mimo że pasty to – zaraz po gulaszach i zupach – najmniej wdzięczne do fotografowania potrawy, to w „Hummusach i pastach” nie znajdziecie złych kadrów. Zdjęcia są dopracowane w każdym detalu, urozmaicone, w stonowanych odcieniach, zazwyczaj na ciemnym, męskim tle.

Ewa, babywkuchni.com.pl

Inne książki z tej kategorii

39,99 zł

28,99 zł

Droga przez mąkę - Łukasz Modelski | mała okładka
-33 %

Droga przez mąkę

Łukasz Modelski

7.5 / 10 (28 ocen)

59,99 zł

39,99 zł

59,99 zł

43,79 zł

49,99 zł

24,99 zł

Chwasty od kuchni - Piotr Ciemny | mała okładka
-27 %

Chwasty od kuchni

Piotr Ciemny

7.3 / 10 (4 oceny)

44,99 zł

32,84 zł

54,99 zł

39,99 zł

Smak dzikich roślin
 - Patrycja Machałek | mała okładka
-50 %

Smak dzikich roślin

Patrycja Machałek

8.7 / 10 (3 oceny)

49,99 zł

24,99 zł

54,99 zł

39,99 zł

Mąka i woda
 - Sabina Francuz | mała okładka
-27 %

Mąka i woda

Sabina Francuz

10.0 / 10 (1 ocena)

54,99 zł

39,99 zł

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.