Powiedz nam, co myślisz!
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Zaloguj się, aby dodać opinię
BRUNETTE BOOKS
14/10/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem
Lubicie książki kucharskie ?Dzięki autorkom tej książki możecie dowiedzieć się dużo o TOFU, sojowym twarożku, które pomoże Wam zastąpić nabiał i mięso. Autorki książki zachęcają czytelników do gotowania razem z nimi. Znajdziecie tutaj mnóstwo przepisów kulinarnych, a kreatywność autorek zachwyci Was.Piękne ilustracje przyciągają wzrok i kuszą, by pójść do kuchni i zabrać się za gotowanie.Idealna książka dla miłośników wegańskich potraw. Będziecie mogli stworzyć pyszne śniadania, obiady, kolacje, także desery, sosy i koktajle.Mnie osobiście zachwyciły przepisy na desery.Zapewniam Was, że z pomocą tej książki powstaną pyszne dania na Waszych stołach kuchennych.Polecam bardzo!Dajcie znać, czy skusicie się na tę książkę?
Kamila Zając
13/12/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem
Roślinna baza TOFU jak wskazuje tytuł opowiada właśnie o tym składniku kulinarnym, który wraz z rozwojem świadomości społecznej na temat żywienia i tego jak wpływa ona na nasz organizm coraz częściej stawia na dania wegańskie i wegetatiqńskie.Czym jest tofu? -wytwarzane jest z mleka sojowego. Jego inna nazwa to twarożek sojowy czy też ser sojowy. Autorki z wielkim zaangażowaniem opowiadają o zastosowaniu tego składnika w codziennym gotowaniu, dzieląc przepięknie wydaną książkę na rozdziały- dania główne, śniadania, kolacje desery czy przekąski.Nie są to jednak wyłącznie suche receptury opowiadające o poszczególnych potrawach, a pięknie wydana pozycja opatrzona niezwykle smakowicie wyglądającymi fotografiami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania pyszności, które na pewno się wyróżniają i zaskoczą gości i najbliższych.Serdecznie polecam, wraz z mamą będziemy testować te cuda