Tokio kultowe przepisy - Murota Maori | okładka
Znak Koncept

Tokio kultowe przepisy Maori Murota

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7446-4
EAN: 9788324074464
Liczba stron: 272
Wydawnictwo: Znak Koncept
Format: 170x234mm
Cena katalogowa: 59,99 zł
Tłumaczenie: Agnieszka Dywan
Rok wydania: 2021

59,99 zł 40,79 zł

Oszczędzasz 19,20 zł
-32 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!
Darmowa dostawa!
Darmowa dostawa!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

82,98 zł 59,79 zł

oszczędzasz: 23,19 zł
-27 %
Do koszyka
+
=

60,58 zł 41,38 zł

oszczędzasz: 19,20 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

60,58 zł 41,38 zł

oszczędzasz: 19,20 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

63,89 zł 43,29 zł

oszczędzasz: 20,60 zł
-32 %
Do koszyka

Opis

Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie.

Ta książka to więcej niż klasyka kuchni z Tokio. To kulinarny przewodnik po świecie smaków, zapachów i receptur. Znajdziesz w niej:

• ponad 100 unikatowych przepisów nie tylko na sushi, miso czy ramen, ale także na słone placki senbei, pierożki gyoza, wariacje makaronu soba i udon, marynowane warzywa czy pulpeciki z kurczaka tsukuné,

• receptury na japońskie słodkości jak daifukumochi, czyli nadziewane ciastka ryżowe, ciasto z matchą, biszkopty, lody i sorbety, jakich nie próbowałeś w Europie,

• jasne i zwięzłe informacje o podstawowych technikach gotowania i najważniejszych składnikach potrzebnych do wyczarowania Japonii we własnej kuchni.

Tokio. Kultowe przepisy to nie tylko dziesiątki pysznych, łatwych do wykonania receptur, lecz także barwny kulinarny przewodnik po stolicy Japonii.

Wyrusz w podróż po zatłoczonych tokijskich barach z przekąskami, poczuj tętniące życiem ulice, zajrzyj do wnętrz kultowych restauracji w Tokio. Poznaj inspirujących ludzi, zaskakujące smaki i niezwykłą atmosferę jednej z największych gastronomicznych metropolii świata.

Maori Murota dorastała w Tokio, a do napisania tej książki zainspirowały ją wspomnienia z dzieciństwa. Pracowała w Nowym Jorku i Indonezji, by ostatecznie osiąść w Paryżu, gdzie jest szefową kuchni i prowadzi warsztaty gotowania autentycznych japońskich potraw domowych. Dzięki swoim doświadczeniom wie, jak tłumaczyć ludziom Zachodu kulturę Wschodu, czyniąc ją zrozumiałą i przystępną.

Galeria

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.