Mąka i woda
 - Sabina Francuz | okładka
Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7382-5
EAN: 9788324073825
Liczba stron: 272
Wydawnictwo: Znak Koncept
Format: 165x230mm
Cena katalogowa: 54,99 zł
Rok wydania: 2021

54,99 zł 39,99 zł

Oszczędzasz 15,00 zł
-27 %
Wyślemy w ciągu 24h
Dostawa za 0 zł
Dostawa od 0 zł!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

104,98 zł 72,48 zł

oszczędzasz: 32,50 zł
-30 %
Do koszyka
+
=

55,58 zł 40,58 zł

oszczędzasz: 15,00 zł
-26 %
Do koszyka
+
=

124,98 zł 85,99 zł

oszczędzasz: 38,99 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

58,89 zł 42,49 zł

oszczędzasz: 16,40 zł
-27 %
Do koszyka

Opis

Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?

Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki.

Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, i skomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.

Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.

Opracowując przepisy do książki, kierowałam się słowami przyjaciół i klientów Głodnych Kawałków. Ich reakcje zawsze były najlepszym papierkiem lakmusowym każdego mojego pomysłu.

Uprościłam sposoby wykonania, składniki i gramatury, tak aby bez problemu przeprowadzić początkujących piekarzy przez ścieżkę pierwszych doświadczeń. Wszystkie przepisy zostały wykonane, a wypieki skonsumowane i surowo ocenione, abym z czystym sumieniem mogła oddać książkę w Twoje ręce.

Daj się poprowadzić – czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, a berło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje. Kolejny ruch należy do Ciebie.
Sabina Francuz

Dowiedz się, jak przygotować:

● superprosty chleb z ziemniakami
● żytni z dynią i kaszą owsianą
● bułeczki makowe
● bourekas
● placek śniadaniowy z czarnuszką
● wytrawną chałkę orkiszową z ziołami
● cebularze orkiszowe
● chaczapuri adżarskie
● brioszki
● precle jerozolimskie
● bajgle
● grecką pitę
● focaccię z solanką.

Chleb niejedno ma imię. Na całym świecie je się wypieki z lokalnych zbóż i choć w każdym rejonie wyglądają one nieco inaczej, łączą je niezwykły zapach i to, że stanowią podstawę wielu jadłospisów.

Ta książka udowadnia, że pyszny chleb może upiec każdy!

Galeria

Inne książki z tej kategorii

Pyszne kolacje - Anna Starmach | mała okładka
-27 %

Pyszne kolacje

Anna Starmach

7.1 / 10 (30 ocen)

37,90 zł

27,67 zł

39,99 zł

28,99 zł

49,99 zł

24,99 zł

49,99 zł

24,99 zł

49,99 zł

24,99 zł

Smak dzikich roślin
 - Patrycja Machałek | mała okładka
-50 %

Smak dzikich roślin

Patrycja Machałek

8.7 / 10 (3 oceny)

49,99 zł

24,99 zł

59,99 zł

43,79 zł

Jedzenie i inne namiętności
 - Sobczak Maia | mała okładka
-27 %

Jedzenie i inne namiętności

Maia Sobczak

10.0 / 10 (1 ocena)

69,99 zł

50,99 zł

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.