Eat Pretty. Jedz i bądź piękna - Jolene Hart | okładka
Znak literanova

Eat Pretty. Jedz i bądź piękna Jolene Hart

Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2017-01-09

ISBN: 978-83-240-3783-4

Liczba stron: 208

Wydawnictwo: Znak literanova

Format: 160x200mm

Cena katalogowa: 36,90 zł

Tłumaczenie: Aleksandra Żak

Rok wydania: 2017

Zajrzyj do środka

36,90 zł 16,61 zł

Oszczędzasz 20,29 zł
-55 %
Wyślemy w ciągu 24h

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

66,80 zł 34,55 zł

oszczędzasz: 32,25 zł
-48 %
Do koszyka

Opis

Będzie pięknie… i pysznie!

Opróżnij szafę pełną chemicznych kosmetyków i zadbaj o to, co masz w lodówce.


Bo:
• zdrowe włosy to: orzech włoski, botwinka, kokos, maliny, pietruszka, seler
• płaski brzuch to: ananas, grejpfrut, karczochy, kiwi, szałwia
• piękna cera to: awokado, bataty, brzoskwinie, marchew
• doskonały nastrój to: pestki dyni, banany, cukinia, proso.

Jolene Hart na własnym przykładzie udowadnia, że prawdziwe piękno drzemie w każdej z nas. By zapomnieć o wahaniach wagi, przesuszonej skórze czy niedoskonałościach i rozbłysnąć pełnym blaskiem potrzebujesz tylko zdrowego, naturalnego pożywienia.

Polecane bestsellery

Ebook i Audiobook

Czytaj jak chcesz. Książka dostępna na czytniki i aplikacje mobilne.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Jedzmy zdrowo - powrót do korzeni

2019-02-07 Książka składa się z przepięknie wydanego dwustustronicowego poradnika zdrowego żywienia i drugiej książeczki pod tytułem 'Twój osobisty kalendarz piękna'. Są tam streszczone zasadnicze wyznaczniki zdrowego jedzenia, najważniejsze fakty, jakie powinniśmy wiedzieć o produktach żywnościowych, przyprawach i wskazania na każdą porę roku oraz wiele stronic kalendarza do uzupełniania. W tym kalendarzu można zapisywać co jedliśmy danego dnia, co z zasad zdrowego żywienia spełniliśmy danego dnia. Trochę mnie martwi ten dzienniczek posiłków, bo ja łakomczuch jestem i wyszłoby szydło z worka, że jem jak smok.
Zasadnicze tezy żywieniowe, jakie propaguje autorka, miałam wrażenie, były kiedyś dobrze znane. Dopiero moda na 'fast foody' i jedzenie śmieciowe zaburzyła nasz normalny system żywieniowy.
Według autorki najważniejsze dla organizmu jest to, żeby mu dostarczać jedzenie zdrowe i pełnowartościowe. Wymienia to, co szkodzi organizmowi i to co pomaga zachować urodę. Można chyba stwierdzić, że autorka propaguje produkty sezonowe, jak najzdrowsze i przygotowywane zdrowo. A zdrowo oznacza raczej gotowane niż smażone, raczej warzywa i owoce niż cukry itd.
Wskazówek jest mnóstwo. W sumie takie zasady żywieniowe nie były dla mnie odkryciem Ameryki, bo takiego żywienia nauczyła nas mama. I ja całe życie preferuję zupy, nieprzetworzone napoje, wodę z kranu zamiast kolorowych napojów... Ale obserwując świat wokół widzę, że powiedzenie ludziom, że napoje gazowane szkodzą i że lepiej jest je zastąpić wodą, jest szokujące i bardzo odkrywcze. Żeby ugotowali coś świeżego niż smażyć na skwarkę frytki. Chciałabym, żeby jak najwięcej osób posłuchało zasad płynących z tej książki....
W każdym razie książka jest bardzo profesjonalnie napisana. Nie ma tam ogólników, ale solidna porcja wiedzy żywieniowej o produktach i ich oddziaływaniu na organizm.
Trudno mi było przyswoić wszystko jednocześnie, ale póki co uważnie przeczytałam rozdział o jedzeniu zimą oraz dział z przyprawami. Ja kocham przyprawy, więc takie kompendium wiedzy o nich będzie bardzo przydatne.
Książkę uważam za solidną i wartościową. Na pewno sporo można się z niej nauczyć.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.