Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału - Paweł Ochman | okładka
Znak

Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału Paweł Ochman

Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2017-10-03

ISBN: 978-83-240-5001-7

Liczba stron: 288

Wydawnictwo: Znak

Format: 220x260mm

Cena katalogowa: 54,90 zł

Rok wydania: 2017

54,90 zł 27,45 zł


Opis

PROSTE ROŚLINNE WYPIEKI I DESERY MISTRZA SŁODKOŚCI

Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.

Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada:

• Czym zastąpić nabiał i jajka?
• Jak łatwo połączyć podstawowe składniki?
• Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?

Rewelacyjna. Pełna pasji, roślinnego szaleństwa i mnóstwa inspiracji. To smaki, które pobudzą każdą kulinarną wyobraźnię.
Katarzyna Gubała, redaktor naczelna „Slowly Veggie”


Paweł Ochman – weganin, autor bloga Weganon, naukowiec. Jak mawiają jego przyjaciele: „Rano miesza w probówkach, wieczorem w garach”. Potrafi skutecznie przekonać do kuchni roślinnej nawet najbardziej zaniepokojonych rodziców, których dzieci zdecydowały się na kuchnię wegańską. Prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całej Polski.

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.