Air fryer w insulinooporności. 100 dań Książka
Wydawnictwo: | Feeria |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 256 |
Rok wydania: | 2025 |
Czy chcesz jeść smacznie, zdrowo i bez konieczności spędzania długich godzin na przygotowywaniu posiłków? Znana dietetyczka Magdalena Makarowska znów przychodzi ci z pomocą! Poznaj przepisy na pełnowartościowe dania z air fryera, które przyrządzisz z minimalną ilością tłuszczu i z zachowaniem pełni smaku. W książce znajdziesz 100 przepisów na pyszne śniadania, obiady i kolacje, odpowiednich dla insulinoopornych i wspierających odchudzanie. Dzięki szczegółom dotyczącym kaloryczności i zawartości makroskładników wszystkich potraw z łatwością stworzysz z nich jadłospis idealnie dopasowany do twoich potrzeb i stylu życia. Spraw sobie i bliskim zdrową przyjemność, przygotowując łatwe i smaczne dania, takie jak:
• burgery drobiowe na spodach z pieczarek portobello,
• tarta po dubajsku z pistacjami,
• fit deser Rafaello z chrupiącymi ciasteczkami kokosowymi,
• pieczony kurczak z fetą, jabłkiem i batatem,
• frittata z warzywami, płatkami owsianymi i fetą,
• krewetki z czosnkiem, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i makaronem sojowym.
Odkryj nowe możliwości swojego air fryera.
Szczegółowe informacje na temat książki Air fryer w insulinooporności. 100 dań
Wydawnictwo: | Feeria |
EAN: | 9788368262650 |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 256 |
Rok wydania: | 2025 |
Data premiery: | 2025-05-21 |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo JK Sp. z o.o. Krokusowa 3 92-101 Łódź PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Air fryer w insulinooporności. 100 dań
Oceny i recenzje książki Air fryer w insulinooporności. 100 dań
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Przychodzę do was z dziś z kolejną książką zawierającą przepisy do air fryera. Ostatnio coraz więcej widzę takich na rynku, a że lubię książki kucharskie i mam też "frajera" to chętnie sięgam także po takie. Jak widzicie po tytule mamy tu przepisy skierowane do osób z insulinoopornością. Jednak książka sprawdzi się też dla każdego, kto chce zjeść zdrowo, tak po prostu przecież mama świadomość, że zdrowe odżywianie to podstawa zdrowego organizmu. Także dla osób zmagających się z chorobami i zaburzeniami typu nadciśnienie, wysoki cholesterol, Hashimoto niedoczynność tarczycy, chodzi w okres menopauzy i wiele innych. W pierwszym rozdziale autorka wprowadza nas do samego Air frajera. Kto już ma urządzenie lub trochę o nim poczytał, nie dowie się do niczego nowego. Jednak ten krótki rozdział będzie przydatny dla tych, którzy dopiero zaczynają. Drugi rozdział jest tym, co w tej książce poza przepisami podoba mi się najbardziej. Autorka prostym językiem wprowadza nas w odżywianie. Dowiemy się, czym jest indeks glikemiczny oraz ładunek glikemiczny. Jak posiłki wpływają na apetyt i hormony regulujące głód. Czym jest insulina, grelina, leptyna, dlaczego warto dodawać białko a ograniczać ilość węglowodanów, a także wiele innych przydatnych informacji. Młodzież z tabelą dzielącą owoce na: sycące, czyli te, które warto jest oraz niesycące, których powinniśmy unikać. No i przechodzimy do przepisu, ale zanim one jeszcze kilka słów o przygotowaniu oraz przepisy na proste marynaty, dzięki którym nasze potrawy będą smaczniejsze. A teraz sto przepisów na śniadania, drugie śniadania, obiady, kolacji, desery z wykorzystaniem frajera. Na początku spis treści, a na końcu indeks potraw, dzięki któremu szybko znajdziemy to, co nas interesuje po nazwie. Oraz kilka słów o autorce. Nie jest to jej pierwsza książka i choć w poprzednich nie czytałam, to tę uważam za bardzo udaną. Tym bardziej że trzeba wspomnieć o zdjęciach tych wszystkich potraw, od których samego oglądania zrobiłam się głodna.